2 Ocakta Alımlar Başladı! Kamuya 694 Memur Alımı Yapılacak

Kamuya Memur Personel alımı 2 ocak tarihinde başladı. Geçtiğimiz günler içerisinde yayımlanmış olan Memur personel alımı ilanları doğrultusunda; Kamuya toplamda 694 kişilik kadro ile birlikte memur personel alınacak.

2 Ocakta Alımlar Başladı! Kamuya  694 Memur Alımı Yapılacak

Söz konusu olan ilanlar kapsamında Lise, Lisans ve Ön Lisans mezunu olmak üzere Sözleşmeli, Eski Hükümlü, Kadrolu, Geçici Memur alımları gerçekleştirilecek.

Toplamda 694 Memur Personel Alımı Yapılacak!

Yayınlanmış olan personel alım ilanları için başvurular haftanın başında yani 2 Ocak 2023 tarihinde başladı. Başvuruların belirlenmiş olan şartlarını sağlayan tüm adayların başvurularını kabul edilecektir.

KPSS'li Ve KPSS’siz Alım Detayları Nedir?

Kamu alımları doğrultusunda KPSS şartı aranacak. Lakin bazı kurum ve kuruluşlar kapsamında KPSS olmaksızın belirtilen sayı miktarında memur personel alacak.

KPSS Puanı ile yapılacak olan alımlarda 2022 ya da 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den Lise için P94, Lisans için P3 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az muhakkak 50 puan almış olmak gerekiyor.

KPSS’siz bir şekilde gerçekleştirilecek olan personel alımında ise Tecrübe ya da YDS puan şartı aranacak. Veya alımlar İŞKUR kapsamında yapıldığından dolayı İşçi statüsünde olacaktır.

Başvurular 2 Ocak Tarihinde Başladı! Toplamda 5 Bakanlık ve Kurum İlan Listesi Bulunuyor

Orman Genel Müdürlüğüne İŞKUR üzerinden toplamda 355 kamu işçi alımı gerçekleştirilecek. Alımlar yalnızca İŞKUR üzerinden yapılacak. KPSS şartı aranmayan işçi alımında; alımlar 6 ocak 2023 tarihinde sona erecek.

Adalet Bakanlığı toplamda 19 kişilik personel alımı gerçekleştirecek. Sözleşmeli personel alımı doğrultusunda KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alma şartı bulunuyor. Başvurular 15 Ocak 2023 tarihinde sonra erecek.

İletişim Bakanlığı Lise ve Ön lisans mezunu olan toplamda 155 personel alımı gerçekleştirecek. Yapılacak olan alımlarda; büro personeli olmak için en az 70 puan, koruma ve güvenlik görevlisi il destek personeli olabilmek için en az 60 puan alma şartı bulunuyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı toplamda 155 memur alımı yapacak. Başvuru için KPSS’den en az 70 puan alma şartı bulunuyor. 2021 ya da 2022 yılı içerisinde alınan KPSS puanları ile başvuru yapılacak. Son başvuru tarihi ise 13 0cakk 2023.