2023 Evde Bakım Maaşı Kaç TL Zamlandı? Ödemeler Her Ay Hesaba Aktarılıyor!

2023 yılında sosyal destek almak isteyenler, şartları araştırıyor. Evde bakım maaşına yapılan zamla birlikte bakanlıktan müjdeli haber geldi. Aylık zamlı halde kaç TL para verilecek?

2023 Evde Bakım Maaşı Kaç TL Zamlandı? Ödemeler Her Ay Hesaba Aktarılıyor!

Kimler evde bakım maaşı alabilir? Evde bakım aylığına 2023 yılında kaç TL zam yapıldı? Şartlar ve detaylarıyla vatandaşlara sağlanan sosyal yardım ödemeleri...

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için çeşitli sosyal destek ödemeleri hayata geçiriliyor. Bu kapsamda, ocak ayı itibariyle evde bakım maaşı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı ve evde bakım maaşı ödemesinin tutarı ile ilgili çeşitli araştırmalar yapılıyordu. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek ödemelerinin hesaplara yattığını açıkladı. Bakan Derya Yanık'ın açıklamasının ardından, evde bakım maaşının zamlı olarak yatıp yatmadığına ilişkin araştırmalar hız kazandı.

Evde Bakım Maaşı Ocak 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklamasına göre, evde bakım yardımı ocak ayı ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına aktarılmaya başlandı. Bakan Yanık konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Bakım ihtiyacı olan ağır engelli bireyleri ailelerinin yanında desteklemek amacıyla bu ay toplam 1 milyar 847 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Engelli vatandaşlarımız için hak temelli bakış açısıyla politikalar geliştirmeye devam edeceğiz'' ifadelerine yer verdi.

Evde Bakım Maaşı Zamlı Mı Yattı?

Evde bakım maaşı ocak ayı ödemeleri, geçtiğimiz aylarda olduğu gibi 3.336 TL olarak yatırıldı. Bu kapsamda, asgari ücret, memur ve emekli maaş zamlarının netlik kazanmasıyla beraber, evde bakım maaşının ne zaman zamlı olarak yatacağı merak ediliyor.

Zamlı Evde Bakım Maaşı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgilendirmeye göre, ocak ayı memur maaş katsayısındaki yeni düzenlemeyle birlikte, evde bakım maaşı ödemeleri şubat ayından itibaren zamlı olarak hak sahiplerine iletilecek.