Akbank 2023 Yılı Kredi Faiz Oranlarını Açıkladı! 48 Ay Vadeli Taşıt Kredisi Fırsatı!

2023 yılında taşıt kredisi faiz oranlarında indirime gidildiğinde, Akbank hem sıfır hem de ikinci el taşıt sahiplerine indirimli faiz oranlı taşıt kredisi paketi sunmuştur.

Akbank 2023 Yılı Kredi Faiz Oranlarını Açıkladı! 48 Ay Vadeli Taşıt Kredisi Fırsatı!

Otomobil sektörü, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirim politikasının ardından piyasadaki görece yüksek borç verme oranlarından endişe duyuyor. Otomotiv sektörünün artan maliyetleri nedeniyle daha düzenli kredi kullanmaya başlayan konut sakinlerinin daha rahat kredi kullanabilmeleri için sektör temsilcileri faiz indirimi taleplerini dikkate almaya başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrahlarında yaptığı değişiklik piyasanın toparlanmasına yardımcı olurken, TCMB'nin politika faizini tek haneye indirme kararı, bankaları taşıt kredisi faiz oranlarını düşürmeye yöneltti. 2023 yılı güncel taşıt kredisi faiz oranları, oranlarını düşüren kurumlardan biri olan Akbank tarafından açıklandı; bu ay yürürlüğe girecek.

Aracın %70'i Akbank Tarafından Finanse Edilmektedir

Akbank, mevcut taşıt kredisinin şartlarını yaptığı duyuru ile duyurdu. Akbank, araç değerinin yüzde 70'ine kadar kredi verirken, bu oranın aracın fiyatına göre değişeceğini vurguladı. Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, 400.000 TL'ye kadar olan araçlara %70, 400.000 ile 800.000 TL arasındaki araçlara %50, 800.000 ile 1 milyon 200.000 TL arasındaki araçlara %30, 1 milyon 200 000 TL ile 2 milyon TL arasındakilere %20 sağlanacak. Akbank, aynı şekilde araç bedeli üzerinden değeri 400 bin TL'ye kadar olan otomobillere 48 aya varan vade imkanı sağlayacak. Akbank'a göre taşıt kredisi, aracın fiyatına göre 36, 24 veya 12 ay vadelerle kullanılabiliyor.

Akbank Taşıt Kredisi Detayları

Akbank, mevcut taşıt kredisi programının şartlarını açıklayarak, 18 yaşını doldurmuş ve kredi notu uygun olan herkesin krediden yararlanabileceğini belirtti. Sadece taşıtlar için rehinli kredi sunan Akbank'a göre, araç sigortası bir zorunluluktur. Öte yandan sadece gelirini kanıtlayabilen kişilere kredi veren Akbank, taşıt kredisi güncel faiz oranını da açıkladı. Hem sıfır hem de ikinci el araç kredisi sunan Akbank, ikinci el araç kredisi kullanmayı planlayan kişilerin en fazla 10 yaşına kadar olan otomobillerde kredi başvurusunda bulunabileceğini vurguladı. Akbank, ocak ayı itibarıyla faiz oranlarını da açıkladı. Taşıt kredisi faiz oranı yüzde 1,89'dan başlayacak.