Apple Watch ABD’de Yasaklanma Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kaldı!

Apple Watch yasaklanabilir mi? Kandaki oksijen seviyelerini izleyen yeni bir işlev nedeniyle Apple tehlikede.

Apple Watch ABD’de Yasaklanma Tehlikesiyle Karşı Karşıya Kaldı!

Yeni bir patent ikilemi, Apple'ın ünlü akıllı saati Series 6 ve sonraki modellerini etkiliyor. ABD'de açılan en son dava, Apple'ın kandaki oksijen seviyesini ölçen cihazlar için yasa dışı bir şekilde patent kullandığını iddia ediyor. Masimo yasal savaşta galip gelirse, Apple Watch ABD'de yasaklanabilir.

Apple Watch'taki Oksijen İzleme Özelliği Sorunlu

Apple Watch Series 6 ve sonraki sürümlerdeki nabız oksimetresi özelliği, kandaki oksijen düzeylerinin izlenmesine olanak tanır. Tıbbi malzeme üreten bir şirket olan Masimo, Apple'ın kendi patentlerini ihlal ettiğini iddia etti. Watch Series 6 ve sonrası için iki firma yasal bir savaşa giriyor. Masimo, teknoloji devinin nabız oksimetreleri üzerindeki patentlerini ihlal ettiğini iddia ettikten sonra Apple'a dava açtı. Apple'ın ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu nezdindeki davada Masimo'nun patentlerinden birini ihlal ettiği tespit edildi.

Kan oksijen seviyelerini izleyen Apple Watch modellerinin ithalatı, ITC ile hala havada. Ancak Masimo CEO'su Joe Kiani'ye göre bu seçim piyasa adaletinin yeniden tesis edilmesine yardımcı olacak. Kiani ayrıca Apple'ı diğer firmaların yeniliklerini benimseyen ve onlardan kar eden bir işletme olarak etiketledi. Apple, konu hakkında resmi bir açıklama yapmasa da davaya itiraz etmeyi planlıyor. Watch Series 6 ve diğer modellerin halen yasal olduğunu belirtelim. Bir süre önce ortaya çıkan bir başka iddia da, koyu tenli kişilerin kandaki oksijen miktarını tespit eden Apple Watch sensörünü kullanmakta zorlandıklarına işaret ediyordu. Dava, cilt tonu nedeniyle, bu tür cihazların geleneksel olarak kandaki oksijen seviyelerini izlemekte zorluk çektiğini iddia ediyor.

Apple Watch Irkçılıkla Suçlandı

Piyasadaki en popüler ürünlerden biri de Apple Watch. Ancak yeni bir iddia Apple'ı kızdıracak gibi görünüyor. Apple aleyhine açılan bir toplu dava şikayetine göre, koyu ten rengine sahip kişiler Apple Watch'taki kan oksijen sensörünü kullanmakta sorun yaşıyor. Dava, cilt tonu nedeniyle, bu tür cihazların geleneksel olarak kandaki oksijen seviyelerini izlemekte zorluk çektiğini iddia ediyor. Toplumun pek çok kesiminde ırkçılığın bunu da kapsadığı düşünülüyor.