Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülünü Kazanan Belli Oldu! Çoğu Kişi Beklemiyordu!

Otomobil endüstrisindeki en saygın ödüllerden biri olan Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü, bu yılki sahibini açıkladı. Jeep'in ilk elektrikli otomobili olan küçük SUV Avenger ödülü kolayca aldı.

Avrupa’da Yılın Otomobili Ödülünü Kazanan Belli Oldu! Çoğu Kişi Beklemiyordu!

Otomobil sektörünün en önemli ödüllerinden biri olan "Avrupa'da Yılın Otomobili" bu yıl da sahibini buldu. Brüksel Otomobil Fuarı kapsamında verilen ödül, Jeep'in Stellantis markası altında faaliyet gösterirken geçtiğimiz günlerde görücüye çıkardığı elektrikli SUV Avenger'a verildi.

Otomobil, 23 farklı ülkeden en iyi 57 otomotiv gazetecisinden oluşan jürinin oyları sayesinde birincilik ödülünü kazanmayı başardı. Markanın geçtiğimiz aylardaki ilk elektrikli aracı Avenger, jüriden 328 puan alarak büyük bir çoğunlukla kazandı. Avenger, Volkswagen ID Buzz ve Peugeot 408 gibi tasarımlardan daha iyi performans gösterdi.

jeep-avenger-5.webp

Yılın Otomobili Ödülü Nasıl Verilir?

Bu yıl, Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülleri'nin 60. yıl dönümüydü. Ödül takdiminde çeşitli ülkelerden gazetecilere en fazla 25 puanla oy kullanma hakkı veriliyor ve ilk 10'a giren bir otomobile gidiyor. Ayrıca her jüri üyesi en az beş otomobile 25 puan vermelidir. Bu şekilde ödül, en yüksek reytinge sahip araca verilir. Arabaların teknolojik yetenekleri ve para için değerleri en önemli seçim kriterleridir. Bu yılki jüride 23 farklı ülkeden 57 gazeteci yer aldı. Bu sayı daha önce 61 idi ancak Ukrayna ile Rusya arasındaki husumet nedeniyle Rus gazetecilerin jüride yer almasına izin verilmedi.

b4986a72f99980cda3ff8b7bb406fcfa34c50cbb.jpeg

Jeep Avenger Özellikleri

Jeep'in ilk seri üretim elektrikli aracının iç tasarımı, Wrangler SUV'den esinlenmiştir. 10.25 inçlik bilgi-eğlence ekranı, dijital gösterge paneli ve orta konsol bu bağlamda Wrangler'a benzer şekilde konumlandırılmış. Ekim ayında bir Stellantis markası olan Jeep, Avenger'ı tanıttı. Küçük bir SUV olan araç, 154 beygir güç ve 260 Nm tork üreten elektrikli aktarma organına sahipti. Araçta bulunan 54 kWh pil paketi, tek şarjla 400 kilometre yol kat etmesini sağlıyordu. 100 kW şarj kapasitesine sahip olan Jeep Avenger, yüzde 20'den yüzde 80'e 24 dakikada şarj olabiliyor.

Araba yaklaşık 40.000 $ karşılığında satışa sunuldu. Arabanın 2023'ün ikinci çeyreğinde Amerika Birleşik Devletleri'ne gelmesinin planlandığını unutmayın