Bakanlık çocuklu ailelere 13.500 TL para yardımı yapıyor! e-Devlet'ten hemen başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere müjdeli haberi verdi. Bakanlığın yaptığı açıklama göre SED ödemeleri kapsamında 13.500 TL ödeme sağlanacak. Karşılıksız bir şekilde yapılan ödemeler için başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek.

Bakanlık çocuklu ailelere 13.500 TL para yardımı yapıyor! e-Devlet'ten hemen başvurun!

Çocuklu ailelere öyle bir destek haberi geldi ki herkes başvuru yapmak adına harekete geçti. Aile Bakanlığı çocuklu ailelere yardımlarda bulunurken bakanlık tarafından şartlar açıklandı. Çocuklu ailelere destek başvurusu nasıl ve nereden yapılır? İşte, çocuklu ailelere destek başvuru detayları...

ÇOCUKLU AİLELERE DESTEK BAŞVURULARI

Gelir durumu düşük olanlara sağlanan yardımlar için SED yardımı gündeme geldi. E devlet sistemi üzerinden Tc kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak başvurular yapılabilir. E devlet sistemi üzerinden başvuru yapıldıktan sonra sağlık raporu, öğrenci belgesi, İŞKUR meslek edinme kurslarına başvuruda bulunarak belgeler teslim edilir.

2022/12/14/para-12.jpg

2023 SED YARDIM ÖDEMELERİ

aile Bakanlığı tarafından verilen ödemeler SED yardımı çocuklar için düzenlendi. Okula giden öğrencilere 2.059,99 TL olarak ödeme yapılırken ilköğretim öğrencilerine 3.090 TL ortaokul öğrencilerine 3.259 TL ortaöğretim çağındaki çocuklara ise 2.059 TL ödeme yapılıyor. Yükseköğretim çağında yer alan çocuklara ise ödenen SED yardım ücreti 3.708 TL olarak belirlendi.