Bakanlık Sonunda Açıklamayı Yaptı! Doğal Gaz İçin Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, doğalgaz desteğinin ödenmesi için yeni tarih belirledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın doğal gaz desteği ödemelerinin yeni vadesi belli oldu.

Bakanlık Sonunda Açıklamayı Yaptı! Doğal Gaz İçin Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ödemeleri, içinde bulunulan yılın son üç ayı ile bir sonraki yılın ilk üç ayı olmak üzere altı aylık bir dönemi kapsamaktadır. 3294 sayılı Kanun kapsamına giren veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından münferit ihtiyaç halinde bulunan ve temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda bulunan konutlar için Bakanlık doğal gaz yardımı yapmaktadır.

Doğal Gaz Desteği Ne Zaman Devreye Girecek?

Altı ayda, bu yılın son üç ayında ve bir sonraki yılın ilk üç ayında ödenen doğal gaz desteği kapsamında yılın son üç ayında öngörülen ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Şubat ayında hesaplara doğal gaz müteakip ödemesi yapılacak.

Doğal Gaz Desteği Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde şu açıklamaları yapmıştı: "Doğalgaz altyapısı olan 603 ilçede ikamet eden ve mesken adresinde doğalgaz aboneliği bulunan tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek. Tüketim Desteğinde kış sezonu ödemeleri başladı. Hesapladığımız yıllık desteğimiz 900 TL ile 2.500 TL arasında değişiyor."

Mansur Yavaş Açıklama Yaptı

Mansur Yavaş'ın açıklamasına göre, bakanlığın son yaptığı açıklamaya göre 5 Ocak'ta 500 TL doğal gaz fazlası hesaba aktarılacak. Bakanlıkların yardımıyla vatandaşlar ekonomik zor zamanlarda biraz gevşemek istiyor. 2022'de enerji zamları nedeniyle vatandaşın boynu büküldü. Aslında 2023'ü karşılamak için pek çok yükselme de yaşandı. Gıda, enerji ve temel ihtiyaçlar başta olmak üzere pek çok kategoride zamlar yapıldı. Isınma için doğal gaz maliyetleri, özellikle kış aylarında cüzdanınızda bir delik açar. Geçtiğimiz günlerde bakanlığın ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı bazı olumlu haberler verdi. ABB Başkanı Yavaş'ın yaptığı açıklamaya göre, 500 TL'lik doğal gaz yardımı 5 Ocak'ta sermaye kartına yatırılacak. Toplam 90 milyon TL olacak. Yavaş, toplam 90 milyon TL yardım yapılacağını belirtse de fiilen 180 bin aile bu parayı alacak.