Bakanlık ve Kurumlarda Yeni Memur Alımı Başlıyor! Kontenjan Dağılımları Belli Oldu

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilmek üzere yeni memur ve personel alımları başladı. 2 kurum ve 2 bakanlık için personel alımında süreç başladı. Sürece ilişkin tüm detaylar açıklandı.

Bakanlık ve Kurumlarda Yeni Memur Alımı Başlıyor! Kontenjan Dağılımları Belli Oldu

Dışişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Akseki Belediye ve Kocaeli Büyükşehir Belediye olmak üzere personel alımı gerçekleşecek. Konu ile ilgili detay ve şartlar acıkandı.

Kamu personel alımı için yapılacak başvuru kontenjanları şu şekilde belirlendi.

  • Dışişleri Bakanlığı 20 memur alımı,
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 25 memur alımı,
  • Akseki Belediye 5 memur alımı,
  • Kocaeli Büyükşehir Belediye 7 memur alımı yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına 25 Memur Alımı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda görevlendirilmek üzere 25 adet kadrolu yeni personel alımı yapılacak. Bakanlığa ait merkez teşkilatlarında görevlendirilmek üzere genel idare hizmetleri kapsamında 8.derecede 25 çalışma uzman yardımcısı alımı için süreç 09 Ocak Pazartesi günü başlatıldı. 1.grup 10 kadroda Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği programında mezun olması koşulu ile 2.grup ta ise 15 personel için Üniversitelerin Maden Mühendisliği bölümünden mezun olma şartı aranıyor.

Dışişleri Bakanlığı’na 20 Memur Alımı

Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kadrolu olarak görevlendirilmek amacı ile 8. Ve 9. Kadrolarda personel alımı için süreç 9 Ocak 2023 tarihinde süreç başlatıldı. Süreç 20 Ocak tarihinde son bulacak.

5 Uzman Yardımcılığı personeli, İktisat, İşletme, Maliye, Finans, Muhasebe, 2 Uzman Yardımcılığı için (Hukuki İşler) Hukuk, 5 Uzman Yardımcılığı için (Bilişim ve Bilgi Teknolojileri) Bilgisayar mühendisliği, Elektrik-elektronik mühendisliği, Matematik/Matematik mühendisliği, Elektronik ve/veya Haberleşme mühendisliği, Bilişim/iletişim sistemleri mühendisliği, Yazılım mühendisliği, Bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği olarak alınacak.

Akseki Belediyesi’ne 5 Memur Alımı

Akseki Belediyesi bünyesinde görevlendirilmek üzere, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni personel alımı ile birlikte zabıta alımında başvurular 9 Ocak'ta başladı. 3 VHKİ alımı için Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Yerel Yönetimler, Sosyal Hizmet, İşletme, İktisat, Maliye bölümleri, 1 Zabıta Memuru alımı için Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Yerel Yönetimler, Sosyal Hizmet, İşletme, İktisat, Maliye bölümleri ve 1 Zabıta Memuru alımı için Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Yerel Yönetimler, Sosyal Hizmet, İşletme, İktisat, Maliye bölümlerinin birinden mezun olanlar başvurabilir. Başvuru Süreci 9-13 Ocak 2023 tarihleri arasından gerçekleşecek.