Bitcoin Analistleri 2023 Yılı Bitcoin Fiyatı İçin Uyardı!

Bitcoin'deki şaşırtan düşüşün hemen ardından analistlerden de çeşitli açıklamalar geliyor. Daha önce yaptıkları doğru analizler ve tahminlerle yatırımcıları sevindiren bazı isimler, 2023 yılı BTC fiyatına da değindi.

Bitcoin Analistleri 2023 Yılı Bitcoin Fiyatı İçin Uyardı!

2023 yılı BTC fiyatlarına ilişkin yapılan son analiz dikkat çekici olarak yorumlandı. Yeni yıla girmemizle birlikte yatırımcıların gözü Bitcoin'deydi.

Tim Draper’dan sektörün kıdemli isimlerine uzanan geniş bir analist kadrosu, 2023’ün Bitcoin fiyatı için olumlu geçeceği görüşündeler. Bu yazıda, orta ve uzun vadeli BTC tahminleri ve güncel on-chain analizlere yer veriyoruz.

Kripto uzmanları, 2023’de Bitcoin fiyatı için bu seviyeleri bekliyor

Ortaya çıkan yeni tahminlerde bazı uzmanlar, Bitcoin fiyatının 2023’te 10.000 veya altına düşebileceğini öne sürdüler. Diğerleri Bitcoin’in duygu odaklı fiyat hareketlerinin tahminleri boşa çıkardığını öne sürüyor. Örneğin, Bitcoin boğası Tim Draper, kadınların kripto harcama alışkanlıklarının kripto paralar ile uyumlu hale getirilmesinin cüzdan benimsemesini artıracağını söylüyor. ABD’li yatırımcı ayrıca, 2019’da Bitcoin’in 2022’nin sonunda 250.000 dolara ulaşacağını tahmin etmişti.

Draper, Tesla, Twitch ve son zamanlarda Coinbase ve Tezos dahil olmak üzere birkaç kripto şirketine yatırım yapan bir risk sermayedarı olarak başladı. Silk Road’dan ele geçirilen 30.000 Bitcoin için 19 milyon dolar ödedikten sonra 2014 yılında kripto dünyasında üne kavuştu.

Bitcoin fiyatı için 2023’te 30 bin dolar yeterli mi?

Fidelity Investments’ın küresel makro başkanı Jurrien Timmer’in modeli, 2023’te Bitcoin fiyatının bu seviyeye ulaşacağını öngörüyor. Sussex Üniversitesi’nden Profesör Carol Alexander ise Bitcoin’in 2023’ün ilk çeyreğinde 30.000 dolara ve ikinci çeyrekte 50.000 dolara ulaşmasını bekliyor. Araştırma çabalarını kriptoya odaklamadan önce Alexander, oyun teorisi, matematik ve sayı teorisi üzerine uzmanlaştı. TradFi’nin Celsius ve kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in çöküşünü ele almasını açıkça eleştiriyordu.

Oanda’dan Edward Moya, Bitcoin fiyatının zaten 2022’deki çöküşlerin çoğunu yansıttığına ve yalnızca başka bir büyük kripto şirketi çökerse düşeceğine inanıyor. Luno’nun kurumsal gelişimden sorumlu başkan yardımcısı Vijay Ayyar, piyasa Bitcoin madencilerinin kapitülasyonunun yarattığı satış baskısını uzaklaştıramazsa Bitcoin için yeni bir dip bekliyor. Bitcoin’in fiyatı ve artan enerji maliyetleri, madencilerin borcunu ödeme yeteneklerini tehdit ettiğinden, halka açık kripto madencileri alacaklıların baskısıyla karşı karşıya. Birkaç madenci, azalan geliri telafi etmek için çıkardıkları Bitcoin ve ekipmanlarını satmaya başvurdu.