Bu Kripto Para Borsaları İçin Son Dakika Gelişmeleri Yaşandı! Mutlaka Kontrol Edin!

Son zamanlardaki olumsuz piyasa tutumu nedeniyle, son zamanlarda çok sayıda Bitcoin borsası mücadele etti.

Bu Kripto Para Borsaları İçin Son Dakika Gelişmeleri Yaşandı! Mutlaka Kontrol Edin!

Borsalardan çekilen para miktarı, özellikle FTX'in çöküşünün ardından yatırımcıların merkezi borsalara olan inancını kaybetmesiyle arttı. Ek olarak, ayı piyasası çok sayıda borsayı personelini kovmaya zorladı. Son zamanlarda borsalarda çok sayıda değişiklik meydana geldi.

Crypto.com Personelinin %20'si İşten Çıkarıldı

Crypto.com'un kurucu ortağı ve CEO'su Kris Marszalek, zayıf piyasa koşullarını ve "son endüstri olaylarını" suçlayarak, şirketin iş gücünü küresel olarak %20 daha azaltacak yeni bir işten çıkarmalar duyurdu. 13 Ocak'ta bir şirket güncellemesinde Marszalek, "Bugün, küresel iş gücümüzü yaklaşık %20 oranında azaltmak için zor bir seçim yaptık" dedi. “İlgili tüm personel zaten bilgilendirildi. Bu kesintilerin performansla ilgisi yok” diye devam etti.

Marszalek'e göre, "devam eden ekonomik rüzgarlar ve beklenmedik ticari olaylar" gibi bir dizi değişken, seçimlerini etkiledi. Dünya çapında 70 milyondan fazla kripto kullanıcısına sahip borsaya rağmen, bu unsurların çok önemli olduğu kanıtlanmıştır. 2022'den başlayarak, inanılmaz ivmemizden yararlanırken aynı zamanda daha büyük işletmelerin gidişatına ayak uydurmak için ayarlamalar yaparak sağlam bir şekilde gelişti. Olumsuz ekonomik eğilimlerin bir araya gelmesiyle birlikte, CEO'nun da dahil edilen açıklamalarına göre bu yörünge hızla değişti.

CEO, FTX çöküşünün piyasa güvenini ciddi şekilde baltaladığını ve borsa üzerinde de etkisi olduğunu iddia etti. Bir kripto para borsası olan Coinbase, geçtiğimiz günlerde mevcut kripto kışında işletme giderlerini yaklaşık %25 oranında azaltmak için 950 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Kraken, Swyftx ve Huobi, geçen ay işten çıkarma duyuruları yapan diğer birkaç kripto para birimi borsasıydı.

Wyre Para Çekme Sınırını Kaldırdı

Bu haftanın başlarında fazladan para elde ettikten sonra, kripto para birimi ödeme şirketi Wyre, tüketicilere uyguladığı yüzde 90 para çekme sınırını kaldırdı. San Francisco merkezli Fintech şirketi, 13 Ocak'ta, bir kez daha mevduat alma yeteneği de dahil olmak üzere, normal faaliyetlerini sürdürmek için bir "stratejik ortaktan" fon aldığını açıkladı. Kendi sözleriyle, "Hizmetlerimizi, para çekme işlemlerini askıya almadan güvenli ve sağlam bir şekilde sunmaya devam edebildiğimiz için mutluyuz” denildi.