Chrysler Resmen Otomobil Dünyasına Çağ Atlatmaya Hazırlanıyor! Ultra Gelişmiş Kokpit Konseptini Görmeden Geçmeyin!

Chrysler'in yeni nesil araçlarda kullanılmak üzere yarattığı "Synthesis" kokpiti görücüye çıktı. Üç platformu birleştiren ve yapay zeka kullanan kokpit, kendine has özelliklere sahip olmasıyla şimdiden fazlasıyla dikkat çekmeyi başardı.

Chrysler Resmen Otomobil Dünyasına Çağ Atlatmaya Hazırlanıyor! Ultra Gelişmiş Kokpit Konseptini Görmeden Geçmeyin!

Amerikan otomotiv endüstrisinin bir bölümü olan Chrysler, "Synthesis" araba kokpitini tanıttı. Geleceğin otomobilleri için tasarlanan sentez, yapay zekanın avantajlarından yararlanıyor ve müşterileri cezbediyor gibi görünüyor. Bu yazıda Synthesis adlı kokpitin özelliklerini inceleyeceğiz.

Synthesis, birkaç farklı platformdan oluşan bir kokpite dönüştü. Üçüncü seviye otonom sürüş desteği sağlayan STLA Smart Cockpit, STLA Brain ve STLA AutoDrive sistemleri bu kapsamda Synthesis için bir araya geldi. Modern teknoloji ve en üst düzeyde tüketici özelleştirmesi burada net olarak birleştirilmiştir.

1c97187acb970e3b67ce7d001945a896e367bddb.jpeg

Chrysler'in Sonraki Araçlar İçin Kokpiti Böyle Olacak

Synthesis'in 37,2 inçlik bilgi-eğlence ekranı, STLA Smart Cockpit platformundan oluşuyor. STLA Brain platformu, araç bilgilerini, multimedya özelliklerini ve navigasyonu görüntüleyen STLA Akıllı Kokpit tarafından arka planda kullanılır. Chrysler, Synthesis ve STLA Brain'in sürücüyü tanıyacağını iddia ediyor. Sonuç olarak, rotalar otomatik olarak oluşturulacak ve sürücü için önemli bir sorunu hızlı bir şekilde çözecektir.

776fd5ac29a411b017bd78331d36c8576809d4df.jpeg

Oluşturulan rotalara kendi başına ulaşmak için STLA AutoDrive platformu kullanılacaktır. STLA AutoDrive, STLA Smart Cockpit ve STLA Brain'in birlikte çalışmasıyla etkinleştirilecektir. İşletme, üçüncü seviye otonom sürüş desteği sunan STLA AutoDrive'ın, kullanıcılara manuel veya otomatik olarak oluşturulan rotalara erişim sağlayacağını iddia ediyor. Şarj prizlerinin ve park yerlerinin bulunması yapay zeka tarafından otomatik olarak yapılacak. Amerikalı otomobil üreticisinin yeni nesil kokpiti, müşterilerinin hayatını olabildiğince kolaylaştırmak için tasarlandı. Öyle ki Synthesis'in yapay zekası otomatik olarak elektrikli otomobil şarj tesislerini ve park yerlerini tespit edecek. Synthesis donanımlı bir arabada, kullanıcının hiçbir şeyi düşünmesine gerek kalmayacak.

2025 Yılından Sonra Piyasaya Sürülebilir

Chrysler tarafından yapılan açıklamaya göre, firmanın tamamen elektrikli ilk araçları 2025 yılına kadar satışa çıkacak. Chrysler, ek olarak 2028 yılına kadar tamamen elektrikli araçlardan oluşan bir seri üretmeyi planlıyor.