Çiftçilere Mazot ve Gübre Desteği Ödendi! Çiftçi Toplam Ne Kadar Ödeme Alacak?

Çiftçilere mazot ve gübre desteği düzenli olarak sağlanıyor. Peki 2023 yılı Ocak ayında çiftçi toplamda ne kadarlık ödeme alacak? İşte çiftçinin yapacağı ödemeye dair detaylar...

Çiftçilere Mazot ve Gübre Desteği Ödendi! Çiftçi Toplam Ne Kadar Ödeme Alacak?

Mazot ve gübre desteği yattı mı diye araştırmalar günler öncesinden başladı. Mazot ve gübre desteği alan çiftçiler Ocak ayının destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını merak ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçi kayıt sisteminde kaydı bulunan çiftçilere ödenen destek ödemesi ile ilgili Bakan Kirişçi önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamada Bakan Kirişçi destek ödemelerinin 6 ay öne çekildiğini duyurdu.

MAZOT VE GÜBRE DESTEKLERİ BU AY HESAPLARDA

Bakan Kirişçi "Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize 2022 mazot ve gübre desteklerini 2023 Mart ayı yerine bu ay içinde ödeyeceğiz. Bitkisel üretimimizin 2022 yılında 127,6 milyon tona ulaşmasını bekliyoruz. Bu ramak bitkisel üretimde tüm zamanların rekorunu kıracak" şeklinde açıklama yaparak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı binlerce çiftçinin hesaplarına yatırılacak olan mazot ve gübre desteklerinin bu ay içinde yatırılacağını ifade etti.

DESTEK TUTARI NE KADAR?

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, çavdar, arpa ve yulaf için dekar başına 75 TL mazot için 46 TL'de gübre için ödenecek olup toplamda 121 TL deste ködemesi yapılacaktır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ayçiçek yağında dekar başına ödenecek tutarı şöyle açıklamıştı; "Ayçiçek yağında dekar başına 37 liradan 109 liraya, fark ödemesini 70 kuruş seviyesine çıkarıyoruz. Ayçiçekteki toplam destek kilogramda 1 lira 11 kuruşu buluyor" demişti.