Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Vermişti! Esnaf Destek Paketi Sonunda 150 Milyar TL Oldu!

Müjdeyi Erdoğan verdi. 150 milyar liralık Esnafa Destek Paketi açıklandı. Başvuru için gerekli şartlar nelerdir? Hükümet, yeni bir iş kurmak isteyen şirketler ve kişiler için çeşitli yardım programları sunmaktadır. Esnaf tarafından kullanılabilirler. Esnaf kredisi paketleri de sıkça araştırılmaktadır. 150.000 TL esnaf kredisi paketine nasıl başvurulur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müjdeyi Vermişti! Esnaf Destek Paketi Sonunda 150 Milyar TL Oldu!

Esnaf Destek Paketi Başvuru Şartları

Hesap toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamasına göre esnaf kredi paketini 50 milyar TL artırarak 150 milyar TL'ye çıkarılacak. Açıklamanın ardından esnaf kredisi programları ile ilgili çok sayıda çalışma yapıldı.

Esnaf Kredi Paketi İçin Hangi Koşullar Geçerlidir?

Bu krediler, zor durumda olan veya firmasını büyütmek isteyen esnaf tarafından sıklıkla aranmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı 100.000 Türk Lirası tutarında kredi ve yardım sağlamıştır. Halkbank 60 gün vade ve %7,5 faiz oranıyla kredi sağlıyor. 150 bin liralık kredi kampanyasının detaylarını birçok kişi araştırıyor. Kimler işletme kredisi alabilir en çok sorulan konulardan biri olmasına rağmen yeni işletme kuran firmalar bu krediden yararlanamıyor.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası sicilinde yer alan Esnaf ve Sanatkarlar Kredilerine başvurabilirler. Ayrıca herkes kendi ilinde veya ilçesinde kayıtlı kefalet kooperatifine veya işyeri açtıktan sonra yenilemek isteyenler 10 yıl süre ile yıllık %5 faiz oranıyla 1,5 milyon TL'ye kadar başvurabilir.

Esnaf Kredi Paketini Nasıl Alabilirim?

Kooperatifin ortak olmaması durumunda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Ortakları aracılığıyla yapılacak kredi başvuruları, onaylı şubeler tarafından işleme alınacaktır. Bu başvurular Halkbank üzerinden yapılabiliyor, dilediğiniz gibi başvuruda bulunabiliyorsunuz. Esnaf kredisi paketleri hakkında detaylı bilgiyi internet üzerinden veya şubelere giderek öğrenebilirsiniz. Kimlik belgesi sürecinde tapu belgesi vergi levhası örneklerini ibraz ederek kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Genellikle 30 gün süren incelemeler tamamlandığında esnaf kredisi paketi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Uygulamanın tüm bilgi isteklerini eksiksiz olarak doldurun. Özellikle cep telefonu numaranızı tam olarak verdiğinizden emin olun. Esnaf kredisi başvurunuz onaylanırsa Halkbank tarafından size mesaj veya telefon yoluyla bilgi verilecektir. Sonuç olarak, işlemlerinizi tamamlamak için bankayı ziyaret etmelisiniz.