Devletten 4.300 TL yardım fırsatı! Başvuran herkes faydalanabilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeli haberi verdi! Sosyal yardım ödemeleri kapsamında devlet, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 4.300 TL para yardımı gerçekleştireceğini duyurdu.

Devletten 4.300 TL yardım fırsatı! Başvuran herkes faydalanabilecek

Gerekli koşulların sağlanması durumunda 85 milyon insanda başvuru yaparak 4 bin 300 lira aylık ödeme alabilecek. 12 ay boyunca aralıksız olarak yatacak olan ihtiyaç sahiplerine yönelik bağlanan ödemelerden herkes yararlanabiliyor.

Devlet tarafından yapılan yardım ödemeleri arasında evde bakım, aile destek, doğal gaz yardımı, elektrik yardımı ve çocuk destek bileşeni gibi bir çok kalem bulunuyor. Asgari ücretin yeni yılda zamlanmasından sonra bu ücretlerde de ciddi artış oldu.

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara yılın 12 ayı bağlanan bu ödemeler olduğu gibi tek seferlik ödemelerde var. Ancak bu ödemeler için vatandaşların bir takım koşulları sağlaması önemli. Bu koşullar sağlandığı takdirde 12 ay boyunca düzenli gelir sahibi olabilirsiniz.

tl-6.jpg

ELEKTRİK DESTEĞİ 216 TL'YE YÜKSELDİ

İhtiyaç sahiplerine verilen elektrik destekleri 1-2 kişilik hane için 108 TL, 3 kişiye kadar 144 TL, 4 kişiye kadar 180 TL, 5 ve daha fazla nüfusa sahip olan ailelere de 216 TL olarak belirlendi.

65 YAŞ AYLIĞI VE EVDE BAKIM MAAŞI ?

Asgari ücretteki artış yaşlılık ve evde bakım ücretlerinin de artmasına neden oldu. 65 yaş aylığı 2.604 TL olarak belirlenirken evde bakım maaşı 4.337 TL ‘ye yükseldi.