Dünyaca Ünlü Banka O Altcoin ile İş Birliğine Girecek!

Ukrayna'nın saygın bankalarından biri olan Tascombank, iyi bilinen bir Altcoin girişiminden övgüyle bahsetti. Ayrıca, önemli Blockchain ile ortaklıklarına ilişkin bir dizi ayrıntıyı da açıkladı.

Dünyaca Ünlü Banka O Altcoin ile İş Birliğine Girecek!

Tascombank'ın Stellar Hakkındaki Görüşü Olumlu

Tascombank'ın Stellar kripto ekosistemi üzerine iki yıllık bir çalışmanın bulgularını sunumu, Ukrayna'nın kripto para birimlerine karşı zaten olumlu olan tutumunu artırmaya hizmet etti. Ülkenin önde gelen milletvekillerinden ve finans otoritelerinden bazıları, 2021'de Ukrayna'nın en büyük ve en eski bankası olan Tascombank'ı kurdu.

Stellar ağı, 2014 yılında kurulan Ripple Blockchain'in kurucu ortağı Jed McCaleb, Ripple Labs'tan ayrıldığında oluşturuldu. Araştırmalar, Stellar'ın müşteri verilerinin güvenliğini ve gizliliğini geliştirdiğini gösteriyor. Ayrıca, önemli ölçüde daha hızlı ve daha ucuz olan "yüksek verimli" prosedürler getirdi. Tascombank, kurumsal ve bireysel kredilendirme, faktoring, internet ticareti, satın alma ve ticari işlemlerin finansmanı dahil olmak üzere çok sayıda bankacılık işlemi gerçekleştirmektedir.

Stellar, Ukrayna'da Kripto Para Birimi Kullanımına İzin Veriyor

Ukrayna ulusal meclisi, 2021'de çalışmaların başladığı sıralarda kripto varlıklarla ilgili kurallarında bir dizi büyük revizyon yaptı. İnsanlar ve işletmeler arasındaki maaş bordroları ve ödemeleri inceleyen çalışma, o sırada birkaç kripto para birimi projesine güven veriyor. Dijital dönüşümden sorumlu bakan yardımcısı Oleksandr Bornyakov'a göre Stellar çalışması, Blockchain teknolojisinin Ukrayna için gerçek kullanım durumlarının birçok "önemli avantajını" ortaya koyuyor.

Sonuç olarak, Bornyakov'a göre Ukraynalı yetkililer dijital varlıklar için daha fazla "izin" eklemeyi düşünüyor. Bornyakov yaptığı açıklamada, "deneysel bulguların Blockchain'in temel faydalarını gösterdiğini" ekledi. İşlemlerin verimliliğinden, sistemin hesap verebilirliğinden ve şeffaflığından ve finansal hizmetlere erişim kolaylığından bahsetti. Ukrayna bankalarının artık Blockchain teknolojisinin tamamen benimsenmesine hazır olduğu doğru olsa da, finansal aracıların ve düzenleyicilerin kripto para birimi/dijital ödemelerin geleceği tahmin edilmeden önce ele alması gereken bir dizi çözülmemiş zorluk var.

Ukrayna, Rusya'nın işgaline karşı savunmasını desteklemek için kripto para birimini kullanıyor. Kripto topluluğu, Ukrayna'yı hem bireyler hem de kuruluşlar şeklinde desteklemek için bir araya geldi. Ağustos 2022 itibariyle, NFT sektörü bir bütün olarak ülkeye kripto para birimleri cinsinden 54 milyon dolar katkıda bulunmuştur.