Eğitim Destek Başvuruları Nedir? Eğitim Destek Başvuruları Ne Zaman Alınacak

2023 yılında lköğrenim, ortaöğretim ve üniversitede okuyan öğrenciler eğitim desteği devam edecek.

Eğitim Destek Başvuruları Nedir? Eğitim Destek Başvuruları Ne Zaman Alınacak

Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamalar sonrasında sosyal yardım desteği almaya hak kazanan hanelerde oturan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencileri için hayata geçirilmesi beklenen eğitim ulaşım giderinin karşılanması için yeni başlanacak olan ulaşım desteğinin 750 TL olacağı açıklandı.

Öğrenci Ulaşım Destek Yardımı Nedir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yeni yılda verilecek olan eğitim ulaşım yardımı sosyal yardım almaya hak kazanan aileler için farklı illerde olmak üzere ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğretimde okuyan öğrenciler için şehirlerarası ulaşım giderlerinin karşılanması açısından yapılan yardımlardır.

Yapılan destek yardımının yeni yılın ilk döneminde yapılacağını açıklayan Bakan Yanık, yeni dönemde bu yardımın şehirlerarası yolculuk yapan öğrencileri bir nebzede olsa rahatlatacağı açıklandı.

Öğrencilere Ulaşım Desteği Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim ulaşım destek yardımı sosyal destek haklarından yararlanmasına hak kazanan adaylar için evlerinde bulunan ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencileri için sağlanacak olan ulaşım giderlerinin ne kadar olduğu da merak edilmektedir. Bu giderlerin karşılanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen destek programının Ocak ayı itibariyle başlayacağını açıkladı.

Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre 'Öğrencilerimiz için 2023 yılında vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL' dedi.

Öğrenciler için Ulaşım Desteği Başvuruları Nereye Yapılacak?

Yeni dönemde alınacak ulaşım destek yardımı başvuruları hangi kurum üzerinden yapılacağı açıklandı. Başvuru yapmak için öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından ikametgah adresi üzerinden yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılacağı açıklandı.

Ulaşım Desteği Başvuru Şartlarında Yaş Sınırı Var mı?

Dar gelirli aileler için sağlanan eğitim destek yardımında ulaşım desteğine başvuru yapabilmek için 25 yaşından küçük, Türk vatandaşı olması gerekir. Aynı zamanda kişinin ikametgah adresi üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Açık öğretim öğrencileri için eğitim ulaşım desteği sağlanmayacaktır.