Ekmeğe Yeni Zam! O Şehirde Ekmek Artık Daha Pahalıya Satılıyor!

Ekmek yeniden zamlandı. 2023 yılında ekmek kaç TL oldu? Alınan kararla birlikte fırıncılar bu karara göre satış yapmaya başladı. İşte son dakika ekmek zammı...

Ekmeğe Yeni Zam!  O Şehirde Ekmek Artık Daha Pahalıya Satılıyor!

Ekmek fiyatındaki güncel gelişmeler paylaşıldı. Ekmek o şehirde eskisine göre daha pahalıya satılacak. Ekmek zammında 200 gram ekmeğin kaç TL olduğu ortaya çıktı.

Yeni yılla beraber zam haberleri gelmeye devam ediyor. Bu zamlardan en çok etkilenen ise ekmek fiyatları oldu. Ekmeğe gelen zammın ardından bir zam haberi daha geldi. O illerde yaşayanlar dikkat, ekmek fiyatları 6 TL'ye ulaşacak. Gramaj düşürüldü! İşte ekmek fiyatlarına gelen zamla ilgili detaylar...

O İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT! EKMEĞE OKKALI ZAM GELİYOR

Ekmek fiyatları vatandaşların gündeminde. Yıl başında ekmek fiyatlarına zam gelmiş ve fiyatlar 5 TL'ye kadar çıkmıştı. Gelen zammın ardından bir son dakika haberi daha geldi. O illerde yaşayanlar dikkat, ekmek fiyatlarına yeni zam geliyor. Fiyatlar 6 TL'yi aşacak. Peki, hangi ilin ekmek fiyatına zam geldi?

6 LİRAYA ÇIKACAK

Son dakika olarak duyurdular. O şehirlerde ekmeğin 200 gramı 6 TL'den satışa çıkacak. Vatandaşlar kara kara düşünmekte. Gelen zam haberi vatandaşları tedirgin ederken ne yapacaklarını şaşırdılar. Ekmek fiyatları daha öncesinden 3,25 kuruşa satılırken hemen hemen %60’a yakın bir artış gözlemlendi ve 6 TL’ye kadar yükseldi.

HANGİ ŞEHİRLERDE EKMEĞE ZAM GELİYOR?

Gelen zam haberi sonrası vatandaşlar, 'Ekmeğe hangi illerde zam geliyor?' sorusunu araştırmaya başladı. Bu kapsamda hangi illere zam geleceği kesinleşti. Rize'de ekmeğe zam geliyor! 5 TL’den satılacak olan 250 gram ekmek fiyatı artık 240 grama düşerek 6 TL’den satılmaya başlanacak. Yapılacak olan zam ise 14 Ocak 2”23 cumartesi günü itibari ile resmi olarak uygulanmaya başlanacak. Bu haber doğrultusunda ise Rize’de daha öncesinden konuşulmaya başlanan ekmek zammı gerçekleşmiş olacak.

Rize’nin fırıncılar, kadayıfçılar, pastacılar ve de Simitçiler esnafı odası başkanı ekmeğin 7,50 TL sonrasında ise yediler olmasını ön gören teklif sunmuştu. 250 gram ekmek için Rize esnaf ve Sanatkarlar odası birliği başkanı olan Güven Aksoy toplantı düzenlerken ekmek fiyatının gün içerisinde iki kararda görüş birliğine varıldığını açıkladı. Yapılan haberler doğrultusunda 250 gram ekmek 240 grama düşürülerek 6 TL’den satılmaya başlayacak ve bu karar 14 Ocak 2023 cumartesi günü yürürlüğe girmiş olacak.