Emekli ve Memurlara Maaş Zammı Yapıldı! Oranlarında Yapılan Değişim Vatandaşları Heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada memur ve emekli vatandaşlara verilen zammın yüzde 25 oranından yüzde 30 oranına çıkarıldığını açıkladı. Yeni zam oranı ile birlikte en düşük emekli maaşı 3 500 liradan 5 500 liraya yükseltilmiş oldu.

Emekli ve Memurlara Maaş Zammı Yapıldı! Oranlarında Yapılan Değişim Vatandaşları Heyecanlandırdı

Bankahaberi - Yıllık enflasyon oranın yüzde 84,40 oranından yüzde 64,20 oranına düşmesinin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında açıklamalar da bulundu. Yapmış olduğu açıklamada “Hedefimiz, bu yıl enflasyonun üzerindeki köpüğü tamamen alıp önümüzdeki yıldan itibaren meseleyi ülkemizin gündeminden tümüyle çıkarmaktır” ifadesini kullandı. Ancak memur ve emekli vatandaşlara yapılan yüzde 25 oranındaki zammın düşük olduğunu yeni oranı yüzde 5 artırım ile yüzde 30’a yükselttiğini ifade etti.

İşverenlere Asgari Ücret Desteği 400 TL Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarına devam ederek, “ Asgari ücret rakamını iki kat artışla 8 bin 507 liraya yükselttiğimizin müjdesini vermiştik. Asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi ise asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı duyurmak istiyorum” ifadelerini belirtti. Sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı “Dün de 2022 enflasyonunu aldıktan sonra memurlarımızın ve emeklilerimizin maaş artışını yeniden değerlendirdik. Memur maaşlarında yüzde 87’lik artışa gitmiş, temmuz ayında yüzde 42’ye varan zam yapmıştık. Memurlarımızın ve emeklilerimizin oranlarına razı olamadık. Bakanlarımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda memur ve emekli maaşlarında yüzde 25’lik bir artışa gitmeyi kararlaştırmıştık. Bunu da dün katıldığımız memur buluşmasında duyurmuştuk. Memur buluşmasına giderken bakanlarımıza bu oranı daha da yukarı çıkacak formüller bulmaları talimatını vermiştik.” Sözlerine yer veren Cumhurbaşkanı memur ve emeklilere yeni müjdeyi vermiş oldu.

Yılın İkinci Yarısında da Yeni Artışlar Yapılacak

Yılın ikinci yarısı içinde müjde veren Cumhurbaşkanı “Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonucunda memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a çıkaracak imkânlar sağladık. Buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdelerini veriyoruz. En düşük emekli maaşının da 5 bin 500 lira olacağını duyuruyoruz. Yılın ikinci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını hatırlatmak istiyorum.” İfadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.