Emeklilere 2 bin TL Ek Ödeme Müjdesi Verildi! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan Emekliyseniz Dikkat!

SGK'dan emekli olanlara verilen 2 bin TL ek ödeme müjdesi büyük ses getirdi. Peki emekliler bu ek ödemeyi ne zaman alacaklar? Hesaplarına ne zaman para yatırılacağı merak ediliyor.

Emeklilere 2 bin TL Ek Ödeme Müjdesi Verildi! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan Emekliyseniz Dikkat!

Emekliye yapılan zamla birlikte ek ödemelerin ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Yeni zam sonrasında emekliler en düşük 5500 TL alacak.

Milyonlarca kişinin beklediği zam haberi dün açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ve memurlara refah payı artışı ile zam oranının yüzde 25’e çıkarıldığını duyurmuştu. Bugün ise gelen son habere göre zam oranı yüzde 30’a yükseltildi. En düşük emekli maaşı bu şekilde 5 bin 500 TL olarak açıklandı.

Ocak ayının ilk yarısındaki 14 günlük zam farkı memurlara ayrı olarak verilecek. Emeklilere ise 2 bin TL civarında fark yatacak. İşte emeklilere ve memurlara 2 bin TL fark ödemesi detayları..

Memurlar toplu sözleşme enflasyon farkı ve ek zam ile birlikte Ocak ayında alacakları maaşlar da netleşmiş oldu. Öğretmenlerin maaşları 15 bin TL civarında polislerin maaşı da 17 bin TL civarında yükseldi. Çeşitli meslek grupları da 3600 ek gösterge ile farklarını alabilecek.

15 OCAK’TA DEVREYE ALINACAK

Çok sayıda meslek grubunu ilgilendiren ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak tarihinde devreye alınacak. Düzenleme ile birlikte çok sayıda emekli memurların maaşlarında da artış sağlanacak. Ortalama 2 bin TL maaş farkının hesaplara yatırılması bekleniyor. İkramiyede ise 70 bin TL civarında bir artış söz konusu.

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN ÖDENECEK?

Memur emeklileri maaşlarını her ayın 1 ile 5’i arasında çekiyordu. Enflasyon verileri 3 Ocak’ta açıklandığı için zamlı maaşlat yetişmiyor. Bu farklar ay sonuna kadar SGK’nın açıklayacağı tarihte hesaplara geçecek. Zamlı maaşları önce memurlar hesaplarında görecek.

EMEKLİLER 25 OCAK’TA ALACAK

Memurlar bilindiği gibi maaşlarını ayın 15’inde alıyor. Ayrıca Ocak ayının ilk yarısında oluşan 14 günlük zam farkı da memura ayrıca ödenecek. SSK emeklileri 17 Ocak’tan itibaren zamlı maaşlarını çekebilecekler. Bağ-Kur emeklileri de zamlı maaşına 25 Ocak itibarıyla kavuşacak