Emeklilere Toplamda 7.000 TL Promosyon Ödemesi Yapılması İçin Bankalarla Anlaşma Yapıldı!

EYT düzenlemesi sonrası emekli olan kişilerin sayısında 2 milyondan fazla artış bekleniyor. Bununla birlikte halihazırda emekli olan kişiler de eklendiğinde miktar 15 milyon kişiye yaklaşıyor.

Emeklilere Toplamda 7.000 TL Promosyon Ödemesi Yapılması İçin Bankalarla Anlaşma Yapıldı!

Durum böyle olunca SGK da emekliler için bankalarla görüşmeye başladı. Böylece bir anlaşmaya varıldı ve Akbank ile yapılan anlaşmada emekli maaşını bu bankaya taşıyan kişilere 7000 TL'ye kadar promosyon ödemeleri yapılacak. Bununla birlikte bazı ek promosyonlar da yine bu tercihi yapan müşterilere sunulacak.

Emekli Maaş Promosyonları Maaştan 2 Gün Önce Ödenecek

SGK ve Akbank tarafından yapılacak olan anlaşma dahilinde maaşların taşıma işleminin tamamlanmasından sonra emekli maaş promosyonları maaş ödemesinden 2 gün önce hesaplara yatırılacak. Emekli maaşını çekmek için kart talebinde bulunan kişilerden bir yıl boyunca herhangi bir kart aidatı talep edilmeyecek. Bu konuda maaş sahibi kişinin bu kartı edilmesi şartı da bulunuyor. Bu promosyonlardan faydalanmak isteyen kişilerden en az 3 yıl boyunca Akbank'ta kalacağına dair taahhüt vermesi de isteniyor.

Çok sayıda banka tarafından emekli müşterileri kazanma adına bazı çalışmalar yapılıyor. Birçok bankada olduğu gibi Akbank'ta emekli promosyon ücretleri konusunda çalışmalarıyla çok sayıda Emekliyim bünyesine çekmeyi istiyor. Bu konuda yapılan en son güncellemeler ile yapılacak ödeme planı son haline aldı. Böylece Akbank tarafından kendisine ait internet sitesi üzerinden bir açıklama da yapıldı. Yapılan açıklamada SSK, Bağ-kur veya Emekli Sandığı kapsamında emekli maaşlarının 1 Ocak ile 31 Ocak 2023 tarihleri arasındaki süreçte Akbank'a taşınması ve 3 yıl boyunca taahhüt verilmesi halinde 7000 TL'ye kadar promosyon imkanlarının sağlanacağı belirtildi. Çok sayıda emeklinin bu promosyondan faydalanması ve maaşlarını Akbank'a taşıması bekleniyor.

Tek Seferde Ödeme Yapılması Planlanıyor

Akbank Ocak ayı emekli promosyon kampanyası ayrıntıları şöyle:

3.500 TL Altında Maaş Alanlara: 4.200 TL

3.500 TL – 7.500 TL Arasında Maaş Alanlara: 4.850 TL

7.500 TL – 10.000 TL Arasında Maaş Alanlara: 6.250 TL

10.000 TL ve Üzerinde Maaş Alanlara: 7.000 TL