Energy Web Token Tam Olarak Nedir? Ne İşe Yarar?

Enerji sektörü için uygulamaların oluşturulması, kripto para birimi Energy Web Token (EWT) tarafından desteklenmektedir. Enerji endü

Energy Web Token Tam Olarak Nedir? Ne İşe Yarar?

Enerji sektörü için uygulamaların oluşturulması, kripto para birimi Energy Web Token (EWT) tarafından desteklenmektedir. Enerji endüstrisini değiştirmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı vaat eden bu girişimi birlikte inceleyelim.

Energy Web Nedir?

Bir Blockchain platformuna Energy Web denir. Bu platform enerji sektörüne özel çözümler üretir. İşletim sistemleri, yazılım geliştirme kitleri ve diğer pek çok şey bu çözümlerin örnekleridir. Energy Web platformu, geliştiricilerin kendi merkezi olmayan uygulamalarını oluşturmalarına olanak tanır. Ek olarak, enerji endüstrisinde bu uygulamalar için birkaç kullanım durumu vardır. Bununla birlikte platform, yenilenebilir enerjiyi de kucaklıyor. Hem platformun SDK'ları hem de işletim sistemleri özellikle çevre dostudur.

Energy Web'in amacı, küresel enerji sektörünü karbon nötr hale getirmektir. Grup, dünya ekonomisinde yeşil enerjiye geçişi hızlandırmak istiyor. Bunu yapmak için enerji sektöründe 100'den fazla oyuncudan oluşan küresel bir ağ oluşturdular. Enerji şebekelerine de bilgisayarlı işletim sistemleri kuruluyor. Geleceğin şebekesi bu sistemler sayesinde sürdürülebilir enerji kaynakları ile desteklenebilmektedir. Bunlar, kullanıldıkları tesisleri basit, güvenli ve etkili hale getirir.

Energy Web Token Nedir?

Energy Web ağı, Energy Web Token (EWT) adlı bir altcoin başlattı. Bu alternatif kripto para birimi, enerjiyle ilgili ek uygulamaların oluşturulmasını teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Ek olarak, mevcut birkaç Blockchain ağından biri olan Energy Web Chain, bunu işletim belirteci olarak kullanır. EWT, kullanıcıların merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) geliştirmesini sağlamak da dahil olmak üzere çeşitli kullanım durumları için benzersizdir.

EWT Ne İçin Kullanılır?

Yazılım geliştirme kiti kullanılarak merkezi olmayan uygulamaların üretimi, EWT coinleri için birincil uygulamadır. Bu yazılım geliştirme kitlerine erişmek için geliştiricilerin EWT kullanarak ödeme yapması gerekir. Aslında, çok sayıda Blockchain ağı artık merkezi olmayan uygulamalar üretiyor. Energy Web Chain ise enerji sektörü için özel olarak oluşturulmuş olmasıyla diğerlerinden ayrılıyor. Şebeke operatörleri, yazılım geliştiriciler ve satıcılar, sanal makineden kazanç sağlayan enerji sektörü oyuncularından sadece birkaçıdır. Yatırımcılar, EWT coini satın alabilmek için KuCoin, Gate.io ve BitMart gibi kripto para borsalarının kayıtlı kullanıcıları olmalıdır.