EYT’den Bu Kişiler Muaf Olacak! 2000 İle 2009 Yıllarında Sigortalı Olanlar 2 İle 8 Yıl Erken Emekli Olacak!

Emekli olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. EYT kapsamına girmeyen, sistemden faydalanamayan için 2.plan açıklandı. Bu sayede bazı durumlarda 2 ile 10 yıl arasında değişen zamanlarda erken emekli olabilirsiniz. SGK bazı meslek gruplarına ve belirlenen şartlara göre emeklilik imkânı sağlıyor. Emekli olunmak için bilinmesi gerekenler.

EYT’den Bu Kişiler Muaf Olacak! 2000 İle 2009 Yıllarında Sigortalı Olanlar 2 İle 8 Yıl Erken Emekli Olacak!

EYT’nin devreye girmesi ile birlikte 2 milyondan fazla kişi için emeklilik yolu açılmış oldu. 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta başlangıcı bulunan kişiler Resmi Gazetede yayınlanacak karara odaklandı. Diğer yandan EYT kapsamında olmayan kişiler için de emeklilik yolları aranıyor. EYT kapsamında olmayan kişiler 2 yıl ile 10 yıl arasında değişen sürelerde emekli olma imkânı kazanabilir. EYT’den kimler yararlanacak? Erken emekli olabilmek için gerekli şartlar neler? Kimler erken emekli olabilir? Bu soruların cevapları için alternatif yollar aranıyor.

Günü dolmayan kişiler için de EYT yolu açılıyor. EYT kapsamında olmayan milyonlarca kişi için emeklilik kapısı aralanıyor. 4 A, 4 B ve 4 C kapsamında bulunan sigorta kollarından birine mensup olan vatandaşlar 3600 günden emekli olabilecek.

Prim süreleri ile prim ödemelerinde ek olarak yaş şartının da karşılanması gerekir. Prim şartını yerine getiremeyen vatandaşlar borçlanma yolu ile emekli aylığına hak kazanabilecek.

EYT’lerin Gözü Kulağı Resmi Gazetede

8 Eylül 1999 yılından önce SGK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı statüsünde sigortalı olarak çalışan her vatandaş EYT kapsamına alındı. Prim günü ile sigortalılık sürelerini tamamlayan her vatandaş EYT kapsamında emekli sayılacak. EYT kapsamında olan milyonlarca vatandaşın gözü kulağı resmi gazetede. Yasanın yürürlüğe girmesi için resmi gazetede yayınlanması gerekiyor. Resmi gazetede yayınlandıktan sonra başvuruların yapılması gerekiyor. Emekli aylığına hak kazanmak için kadınlarda 20 yıl şartı ile 5 000 prim günü şartı aranırken, erkeklerde bu durum 25 yıl ve 5 000 prim günü baz alınıyor.