Haluk Levent AFAD – AHBAP sessizliğini bozdu! ‘Ne kadar itmeye çalışsalar da…’

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaptığı yardım organizasyonlarının ardından h'edef gösterilen AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent sessizliğini bozdu.

Haluk Levent AFAD – AHBAP sessizliğini bozdu! ‘Ne kadar itmeye çalışsalar da…’

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaptığı yardım organizasyonlarının ardından h'edef gösterilen AHBAP'ın kurucusu Haluk Levent sessizliğini bozdu. "Bazı cümleler bazı kesimler tarafından değiştirilebiliyor ve bu bizi çok üzüyor. Ya da söylemek istediklerimiz muhalefeti veya hükümeti, herhangi bir kesimi vurmak için kullanılabiliyor. Bu aslında beni rahatsız ediyor. Çünkü ben bir politik taraf değilim ve böyle kalmaya çalışıyorum" diyen Haluk Levent, "AFAD olmazsa AHBAP anlamsız kalır çünkü arka tarafta desteği sağlayacak kimseyi bulamayız"

“İTMEYE ÇALIŞSALAR DA DAYANACAĞIM”

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'a konuşan Haluk Levent’in açıklamaları şöyle:
Ne kadar itmeye çalışsalar da dayanacağım. Yani pes etmeyeceğim. En başta yapacağım tek şey şu yardımları en doğru ve en iyi şekilde yerine ulaştırmak. AFAD olmazsa Ahbap anlamsız kalır. Zaten ben AFAD ile protokolü olan bir dernek başkanıyım. Bunu gördükleri halde Ahbap’ın AFAD’ın rakibi olduğunu söylediler. Bakın Hande Hanım bu cümle çok önemli. AFAD arama kurtarmadır yani en başta bunu yapar.

Ahbap geri destektir; malzemelerin istiflenmesi, bir yerlere gönderilmesi gibi çalışmalar yapar. AFAD bizim çocukların ne kadar güzel çalıştığını yıllarca gördü ve bizlerden destek aldı. Bizler ayrı değiliz, AFAD olmazsa Ahbap anlamsız kalır çünkü arka tarafta desteği sağlayacak kimseyi bulamayız.

AFAD projeyi yapmamız için bize alan hazırlar. Kafana göre gidip çadır kuramazsın, yardım yapamazsın, her iş koordineli olmalı. Bu nedenle AFAD olmazsa Ahbap’ın sahada anlamı kalmıyor. Çünkü biz muhakkak bir devlet kurumuyla işbirliği yapmak zorundayız.”