İletişim Başkanlığı 155 Destek Personeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi İle Büro Personeli Alımı Yapacak! En Az 60 KPSS Puanı Gerekiyor!

Yayımlanan personel alım ilanında en az 60 KPSS puanı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ na 155 personel alımı yapılacağı duyuruldu.

İletişim Başkanlığı 155 Destek Personeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi İle Büro Personeli Alımı Yapacak! En Az 60 KPSS Puanı Gerekiyor!

Personel Başvurusunun Genel Şartları Nelerdir?

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

-Son başvuru tarihinden itibaren 18 yaşını doldurmuş olmak ve 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle ise 35 yaşını doldurmamış olmak,

-Kamu haklarından mahrum olmamak,

-Güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmalardan olumlu sonuç alıyor almak,

-Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak,

-İşini sürekli yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu veya benzeri bir durumu olmamak,

-Herhangi bir SGK birimlerinden emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

-Ön lisans mezunu adayların 2022 KPSS P93 puan türünün en az 70, ortaöğretim mezunlarının ise P94 puan türünün en az 60 puan olması gerekiyor.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

  • e-Devlet üzerinden ilgili kurumların aracılığı ile temin edilerek alınabilecek birçok bilgiler adaylardan başvuru aşamasında belge halinde istenmeyecektir.
  • Yurt dışındaki veya yurt içindeki öğretim kurumlarından mezun olup ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların denklik gösterir belgelerini başvurusu sırasında yüklemeleri gerekmektedir.
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi pozisyonuna başvuracak adayların son başvuru tarihinden itibaren geçerliliği dolmasına en az 6 ay süresi kalmış olan özel güvenlik görevlisi kimlik kartlarını“ Kimlik Kartı " bölümüne yüklemeleri gerekmektedir.
  • Destek Personeli ( Temizlik Personeli ) pozisyonu için başvuracak adayların görevini devamlı yapmasına engel olacak bir sağlık problemi olmadığını, başvuru esnasında ilgili kutucuğu işaretleyerek onaylamaları gerekmektedir. Atanmaya hak kazanan adayların temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumlarının bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

Başvuru Tarihi Ne Zaman, Nereye Ve Nasıl Yapılacak?

Adaylar başvurularını 2 Ocak 2023 - 15 Ocak 2023 tarihleri arasında online olarak e-Devlet üzerinden İletişim Başkanlığı, ( https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ) internet adresinden yapabilecek. Başvurular şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapıldığında asla kabul edilmeyecektir.