Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı Yapacak

Karayolları Genel Müdürlüğü, 5 Ocak'ta başladığı kamu personeli alımı sürecini 12 Ocak saat 23.59'a kadar devam ettirecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü Personel Alımı Yapacak

Teftiş Kurulu Başkanlığı, 7 müfettiş yardımcısı alımı için ilan verdi. İlanın yayınlandığı süreçte, sözlü olarak yapılacak giriş sınavı sonrasında 7 adet müfettiş yardımcısı alınacaktır.

KPSS Şartı Var Mı?

Evet, başvurular için lisans mezunu olmak şartı var. Ayrıca, 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS sınavından P48 puan türünden 85 ve üzeri bir puan almış olmak gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adaylar başvuru yapamayacaktır.

Eğitim şartı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan personel alımında, müfettiş yardımcılığı kadrosuna başvuru yapmak için en az 4 yıllık lisans eğitimi gerekmektedir. Başvuru yapabilecek adaylar, Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler gibi fakültelerden veya bunlarla denkli yetkili makamlarca kabul edilen bölümlerden mezun olmalıdır.

Yaş sınırları

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan personel alımında da yaş şartı bulunmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların 1 Ocak 2023 tarihi için 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Bu şartı taşımayan adaylar başvuru yapamayacaktır. Başvuru yapacak olanların 1 Ocak 1988 tarihinden sonra doğmuş olması gerekmektedir.

Başvurular için şartlar şunlardır:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde yer alan şartları taşımak, b) sağlık durumunun seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olduğunu beyan etmek, c) erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak, d) adli sicil yönüyle başvurusuna engel bir durumunun olmaması, e) son beş yıl içinde YDS/e-YDS İngilizce dilinden en az 70 puan veya denkliği kabul edilen bir başka dil sınavından puan almış olmak.

Sınav Tarihi ve Yeri

Alınan en yüksek KPSS puanından itibaren 5 katı kadar aday söz için sınava çağırılacaktır. Sınav tarihi 14/15/16 Şubat 2023 saat 10.00-16.00 arasında Karayolları Genel Müdürlüğü İnönü Bulvarı No:14 Yücetepe Çankaya/ANKARA adresinde sözlü münakaşa olarak yapılacak.

Başvuru ve sınav tarihleri

Karayolları Genel Müdürlüğü, 12 Ocak 2023 tarihine kadar sürecek olan başvuru dönemi ile birlikte, 14, 15 ve 16 Şubat 2023 tarihlerinde yapılacak olan sözlü giriş sınavına davet ediyor. Başvuru için e-Devlet üstünden "Karayolları Genel Müdürlüğü-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı" aratarak yapılabilir.