Kira Sözleşmesi Yapacaksanız Bu Detaya Dikkat! Sözleşme İçin e-Devlet Kullanmak Zorundasınız

e-Devlet, artık kira sözleşmesi yapacak olan vatandaşları da kapsayacak. Sözleşmelerin e-Devlet üzerinden kontrol edilebilir olması gerekecek. Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren bu gelişmeye dair bilgiler aktarıldı.

Kira Sözleşmesi Yapacaksanız Bu Detaya Dikkat! Sözleşme İçin e-Devlet Kullanmak Zorundasınız

Kiralık eve çıkacak veya evini kiraya verecek olanların dikkat etmesi gerekiyor. Artık kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacak. Peki Bakan Nureddin Nebati neler söyledi?

Milyonlarca ev sahibi ve kirada oturan vatandaşı ilgilendiren bir gelişme yaşandığı belirtilerek kira sözleşmelerine düzenleme geleceği bildirildiği Bu düzenleme doğrultusunda kira sözleşmeleri e-Devlet üzerinden yapılacağı belirtildi ve bu düzenleme için harekete geçildiği aktarıldı.

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren karar alındığı belirtilerek kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılması için çalışma başlatıldığı ifade edildi.

Bununla beraber kayıt dışı ekonomiyle mücadelede Hazine ve Maliye Bakanlığı, 291 kurum ve kuruluşla işbirliği yaparak 900 öneriyi değerlendirdiği vurgulanarak Bakanlık tarafından bu kapsamda, 2023-2025 dönemini kapsayan, “Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı”nı yürürlüğe koyulduğu aktarıldı.

BAKAN NEBATİ’NİN AÇIKLAMALARI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eylem planının detaylarına ilişkin bir açıklama yaptı. Bakan Nebati açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Rekabet gücünü artırmak, vergi kaybının önüne geçerek sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve gelir dağılımını daha adaletli bir yapıya kavuşturmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelemize devam ediyoruz”

E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPIALCAK

Bu kapsamda, kira sözleşmeleri de artık e-devlet üstünden yapılacağı belirtildi ve plan doğrultusunda karar alma süreçlerini desteklemek ve risk analizi çalışmaları yürütmek üzere kira sözleşmeleri, elektronik ortamda düzenleneceği aktarıldı. Ayrıca düzenlemenin 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacağı ifade edildi.