Kredi Kartı Borcundan Dolayı Emekli Maaşıma İcra Gelir mi?

Günümüz dünyasında kredi kartı borcundan dolayı emekli maaşıma icra gelir mi sorusuna bakıldığında söz konusu alınan maaşın hepsine icra gelmediği karşımıza çıkmaktadır. Aslında bakıldığında bu konu kredi karı borcu fazla olan her birey tarafından sıklıkl

Kredi Kartı Borcundan Dolayı Emekli Maaşıma İcra Gelir mi?

Buna göre bakıldığında maaşa hangi durumlar söz konusu olduğunda icra geleceği tartışmalı olan bir konu olarak görülmektedir. Sizler de kredi kartı borcu sebebi ile maaşa icra gelip gelmeyeceği üzerine araştırmalar gerçekleştiriyorsanız, yazımızın devamında detaylı cevapları bulabilirsiniz.

Maaşa Bloke Gelebilir mi?

Günümüzde birçok banka kredi kartı borcu çok olan ve söz konusu bu borcu ödeyemeyen birçok bireyin maaşına bloke koyduğu görülmektedir. Aslında bakıldığında bankaların bireylerin hesaplarına bloke yani engel koyma ya da bir başka deyiş ile hesaplarını engelleyebileceği bilinmektedir.

Peki asıl soru maaş hesabına bloke koyulabilir mi konusu üzerinedir. Söz konusu soru üzerinden yapılan araştırmalara göre bakıldığında bireyin maaşının tamamına bloke koyulamayacağı karşımıza çıkmaktadır. Başka bir deyiş ile söz konusu blokenin koyulması kanunen de yasaklanmış olarak bilinmektedir.

Söz konusu maaş hesabına bloke koyulamaması durumu bireyin temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayacağından mümkün olmamaktadır. Fakat bu kısımda bloke ile icra arasındaki ince farkı bilmekte oldukça fayda vardır. Buradan da anlaşıldığı üzere maaş hesabına bloke gelmemek ile birlikte icra ya da diğer bir adı ile haciz gelebilmektedir.

Maaşa Haciz Gelebilir mi?

Kredi kartı kullanan çoğu emekli bireyin aklına takılan konular arasında olan maaşıma haciz gelir mi sorusuna göre bakıldığında banka ile yapılan anlaşmalar doğrultusunda bir kısmına el koyulabildiği karşımıza çıkmaktadır. Herkesin bildiği gibi bankalar bir şekilde işleyişlerini devam ettirmek zorundadır.

Buna göre bakıldığında kredi kartı borcundan dolayı emekli maaşıma icra gelir mi sorusunun cevabı evet olarak belirtilmektedir. Söz konusu bu icranın ise maaşın toplamda yüzde yirmi beşi şeklinde olmaktadır. Belirlenen bu miktarın üzerinde herhangi bir icra gelmesi mümkün olmamaktadır. Bu miktarın durumu yasalar ile belirlenmiştir.