Kredi Kartı CVV Kodu Nedir?

Sayılara boğulduğumuz sayılarla yaşadığımız günümüz dünyasında, kredi kartlarında olan kredi kartı CVV kodu nedir?

Kredi Kartı CVV Kodu Nedir?

Kredi kartlarımız banka kartlarımız, kimlik kartlarımız yani birçok hayatımızı şekillendiren öğede sayılar içinde yaşamaktayız. CVV kodu da bu aşamada küçük bir kod olmasına rağmen önemi ve gerekliliği olan bir kod olarak kartlarda bulunmaktadır. CVV kodu nedir? Açılımı Card Validation Value olan CVV kodu, kredi kartlarında bulunan ve amacı tamamen güvenlik olan bir koddur. kartların arka yüzünde bulunan bu kod 3 haneden oluşur. Bazı kredi kartlarında ise kredi kartı numarasının son 4 hanesi olarak CVV kodu kullanılabilmektedir. 2001 yılından itibaren kredi kartlarında bulunması zorunlu hale gelen CVV kodları, uzaktan yapılan online alışverişlerde kullanılır. ATM işlemleri ve POS cihazıyla birebir yapılan işlemlerde CVV koduna ihtiyaç duyulmaz.

CVV Kodu İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

CVV kodu ile ilgili önemli noktalar şu şekilde sıralanabilir;

  • CVV kodu bir şekilde çalınır veya kopyalanır ise kredi kartınızdaki limit dolana kadar kullanılabilmektedir. Böyle bir halde, hızlı bir şekilde kart iptali işlemine başvurmak gerekir.
  • Bu kod sadece online alışverişlerde gereklidir. Bunun dışında hiçbir yerde bu kod bilgisini vermenize gerek yoktur ve asla paylaşılmamalıdır.

CVV Kodunun Yararı Neler?

Kartlar ve numaralar arasında kaybolurken bir de CVV mi çıktı diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü CVV kodu aslında sizler için maksimum güvenlikle online alışverişleri yapabilmeniz için kullanılmaktadır. Online alışverişlerde şifre istenmez bu durumda kart bilgisi dışında farklı bilgiler verilmesi gerekir bunun da içinde CVV kodu vardır. Bunları verdiğinizde şifrenizi kullanmadan alışveriş yapmanız hem de güvenli şekilde yapmanız sağlanacaktır. CVV kodunun yararı tamamen sizin online alışverişlerdeki güvenliğinizi düşünmesidir.

CVV Ve CVC Arasındaki Fark Nedir?

CVV ve CVC aslında temelde aynı anlama gelir sadece kart firmalarına göre adlandırılmıştır. Yani MasterCard için CVC (Card Validation Code), Visa için CVV (Card Validation Value) ve American Express içinde CID (Card Identification Number) olarak adlandırılır ama anlamı ve işlevi tamamen aynıdır. Kredi kartı CVV kodu nedir sorusunun cevabı aslında hepsi için geçerlidir. Kartların arkasında yer alan 3 haneli bir koddur