Meteoroloji Fırtına ve Sağanak İçin Uyardı! Bu Şehirlerde Yaşayanlar Dikkat!

Meteoroloji yaptığı açıklamada 13 Ocak 2023 hava durumuna dair bilgi verdi. MGM'den gelen haberde bazı şehirlerde fırtına olabileceği ve kuvvetli sağanak yağmur yağabileceği belirtildi.

Meteoroloji Fırtına ve Sağanak İçin Uyardı! Bu Şehirlerde Yaşayanlar Dikkat!

Meteoroloji, hava durumuna dair güncel bilgiler verdi. Kuvvetli sağanak yağış ve rüzgar ile birlikte bazı şeylerde ciddi hava sıkıntıları yaşanabilir. 13 Ocak'ta hava durumu nasıl?

Kış mevsiminin etkisini göstermesi ve havaların soğuması ile birlikte, günlük planlama yapmak isteyen kişiler Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarını yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de güncel hava tahminlerine dair duyurular yayınlamaya devam ediyor. Yapılan son açıklamaya göre 11 Ocak Çarşamba günü, İç Ege'de kuvvetli yağış bekleniyor.

Kuvvetli Yağışa Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 11 Ocak günü İç Ege'de yaşanması beklenen kuvvetli yağış ile ilgili ''Yapılan son değerlendirmelere göre; İç Ege’de beklenen yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, bu gece (Salı) saatlerinden itibaren Denizli, Uşak ve Kütahya çevreleri ile Balıkesir’in güneydoğusunda kuvvetli (21-50 kg/m2), Denizli’nin güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2), 1200 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.'' ifadelerine yer verdi.

Muhtemel Riskler

Yarın etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek, su baskını, sel, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtiliyor.