Milli Eğitim Bakanlığı 50 Memur Alımı Gerçekleştirecek! 27 Farklı Alan İçin Başvuralar Açıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan bu iş ilanına göre, 50 memur alımı yapılacaktır. Alım işlemleri 27 farklı alanda gerçekleştirilecek ve başvurular 10 Şubat 2023 tarihine kadar online olarak alınacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı 50 Memur Alımı Gerçekleştirecek! 27 Farklı Alan İçin Başvuralar Açıldı

Başvuru yapmak isteyen adayların iş ilanında belirtilen şartları ve koşulları karşılaması gerekmektedir. Başvuru işlemleri sırasında adayların gerekli belgelerini eksiksiz bir şekilde sunmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açıklanan iş ilanında 50 memur alımı yapılacaktır. Alım işlemleri 2023 yılı itibariyle gerçekleştirilecektir. Bakanlık, 2021 ile 2022 KPSS puanlarına göre atamalarını yapacaktır. Başvuru yapmak isteyen adaylar her zaman aşağıda belirtiğimiz şartları yerine getirmelidir. Sizlere belirtilen bir belge dahi eksik olursa başvurunuz kabul görmez.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak uzman yardımcısı alımı için şu şartlar geçerlidir:

  • 657 sayılı Kanunun 48. Maddesindeki birinci fıkrasına uymak.
  • Lisans düzeyindeki tabloda belirtilen alanlardan mezun olmak.
  • 1 Ocak 2023 itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olma şartına tam uyulması gerekmektedir.
  • Askerlik çağına gelmiş adayların sorunu olmaması gerekir.
  • Akıl hastalığı gibi sağlık sorunları bulunmaması gerekir.
  • KPSS şartı olarak en az 70 puan istenmektedir.

Şartlarını yerine getiren her Türkiye Cumhuriyet vatandaşı direkt olarak başvuruyu gerçekleştirebilir. Başvuru şartlarında sadece 1 tane bile madde sizlere uymuyorsa başvurunuz geçersiz olacaktır.

Memur Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şartları yerine getiren herkes bu iş ilanına başvuruyu gerçekleştirebilir. İş ilanını gerçekleştirdikten hemen sonra başvurunuz onaya düşecektir. 2023 yılında her zaman personel alımları devam edecektir. Başvuruları yaparken belgeniz ya da diplomanıza uygun olan bölümleri seçmek sizlere yarar sağlar. Farklı bir iş kolu sizleri iş hayatınızda yorabilir ve zorlayabilir. Bu nedenle her zaman kendi iş kolunuzda çalışmak sizlere yarar sağlar. Belirttiğimiz iş ilanında dikkat edilmesi gereken nokta ise 10 Şubat’a kadar bu ilana başvuru yapabileceğinizdir.

Başvuru tarihi yaklaştığında her zaman başvuran sayısında yığılma olacaktır. Bu nedenle hızlı davranmak sizlere yarar sağlar. Gerekli belgeleri de eksiksiz bir şekilde sunarak başvurunuzu tamamlayın ve memur olmaya bir adım daha yaklaşın.