Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi’ne İşçi Alımı Yapacak! Başvuraları Sakın Kaçırmayın

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Öğretmenevi ile birlikte İŞKUR internet sitesi üzerinden yayımlanan 10 kamu işçi alımı ilanına göre, başvuru yapacak olan adayların en az okuryazar olmaları şartı aranmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi’ne İşçi Alımı Yapacak! Başvuraları Sakın Kaçırmayın

İlana göre deneyim şartı aranmamaktadır. Adayların iş ilanında belirtilen diğer şartları ve koşulları da karşılamaları gerekmektedir. Başvuru işlemleri sırasında adayların gerekli belgelerini eksiksiz bir şekilde sunmaları gerekmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi tarafından yayımlanan 10 kamu işçi alımı ilanına göre, başvuru yapacak olan adayların aşağıdaki şartları ve koşulları karşılamaları gerekmektedir:

  • 18 yaşından küçük olmamaları durumuna dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları.
  • Erkek adayların askerlik noktasında görevi ertelemesine dikkat etmesi ya da askerlik görevini yapmaları ya da yerine getirmiş olma durumuna dikkat çekilmektedir.
  • Eğitim şartı olarak okuryazar olmaları.

Başvuru şartlarında belirtilen her türlü hususu yerine getirmek yeterli olacaktır. Başvuru yapmak isteyen adayların, gerektiği zaman kurumlar noktasında arşiv ile birlikte ve güvenlik soruşturması yapılacağı da bildirilmektedir. Adayların bu durumlara bağlı olarak sonucun da olumlu sonuçlanması gerekmektedir. Başvuru işlemleri sırasında adayların gerekli belgelerini eksiksiz bir şekilde sunmaları gerekmektedir.

İŞKUR Üzerinden İşçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi tarafından yayımlanan 10 kamu işçi alımı ilanına başvurular İŞKUR resmi internet sitesi ile birlikte telefon hattı olan ALO170 ile iletişime geçilebilir. Başvuruların süresi 9 Ocak 2023 tarihine kadar olarak belirlenmiştir.

Başvuruların nasıl yapılacağı konusunda aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Öncelikle İŞKUR resmi internet sitesi olan www.iskur.gov.tr adresine giriş yapın.
  • Anasayfa üzerinde "İşçi Alımı" sekmesine tıklayın.
  • Açılan sayfada "Son İlanlar" sekmesini tıklayın ve ilan listesi açılacaktır.
  • İlan listesi üzerinde aradığınız ilanı bulun ve "Başvuru Yap" butonuna tıklayın.
  • Açılan sayfada yer alan başvuru formunu doldurun ve gerekli belgeleri yükleyin.
  • Başvuru formunu doldurduktan sonra "Başvur" butonuna tıklayın.

Başvurunuzu tamamladıktan sonra, İŞKUR tarafından değerlendirmeye alınacaktır. İŞKUR değerlendirilmesi ile birlikte başvurunuz tamamlanacaktır. Daha sonra açıklanmasını bekleyeceksiniz. İŞKUR genellikle sonuçları sizlere hem SMS hem de mail yolu ile iletmektedir. Telefonunuzu ve mail adresinizi güncel olarak değiştirmek yararınıza olacaktır. Sorunsuz bir şekilde başvuruyu tamamlayarak açıklanmasını beklemek yeterli olacaktır.