Orman Genel Müdürlüğü KPSS’siz Personel Alım İlanı Yayınlandı

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yeni yılda yapılacak personel alım ilanına göre farklı şehirlerde olmak üzere çeşitli pozisyonlarda personel alım ilanı yayınlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yeni alımlara göre Orman Genel Müdürlüğü (OGM) kurumu ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Orman Genel Müdürlüğü KPSS’siz Personel Alım İlanı Yayınlandı

Başvuru şartlarını karşılayan adaylar sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda sözleşmeli personel olarak atandıkları yerlerde göreve başlayabilecek.

OGM’ye başvuran adaylar 26 Ocak -6 Şubat dönemi arasında e-Devlet sisteminde Orman Genel Müdürlüğü 54 işçi alımı “İŞKUR " adresinden E-Devlet şifreleriyle başvuru yapabilecekler.

Alımlar İŞKUR Sistemi Üzerinden Yapılacak

OGM tarafından yapılacak işçi alımına başvurmak isteyen adaylar için aranacak özel ve genel koşulları taşıyan adaylar İŞKUR sistemi üzerinden müracaat tarihi başlangıcı itibariyle bu sistem üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuru işlemleri 6 ile 12 Aralık 2022 tarifleri arasında İŞKUR açık işler sekmesi üzerinden başvurular alındı.

OGM Başvuru Şartları Nelerdir?

Yeni yapılacak alım sonrası hangi başvuru şartlarını taşımak gerekir sorusu da merak edilen sorular arasında yer almaktadır. OGM başvuru şartları aşağıdaki gibidir;

  • Kamu haklarını kullanmaktan mahrum bulunmamak,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir kurumdan herhangi bir ödenek almamak
  • Son başvuru tarihinden başlayarak 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • İŞKUR Açık İş İlanı üzerinden belirtilen kentlerde ikamet ediyor olmak,
  • Başvurunun son günü üzerinden talep edilen öğrenim durumu başta olmak üzere istenen özel şartlara da sahip olmak.

Yapılacak alımlarda genel ve özel şartları taşıyan adaylar için OGM personel alımında başvuru yapacak olan adayların aynı zamanda engellilik durumlarını ilgili mevzuatlarını yetkili sağlık kuruluşlarından alınan sağlık raporu ile belgelemesi gerekir.

İşçi Alımında Noter Kurası Çekilecek

OGM tarafından yapılacak alımlarda 54 kişilik işçi pozisyonu için noter kurası çekileceği açıklandı. Adaylar İŞKUR üzerinden 6 Aralık 12 Aralık arasında gerçekleştirdikleri işçi alımında hak kazanan adaylar noter kurası sonucunda belirlenecek. Yakın zamanda açıklanması bekleneni işçi alımında hak kazanan adaylar özel ve genel şartları taşıması durumunda OGM işçi pozisyonunda göreve başlayabilecek.