Papara Dünyada İlki Gerçekleştiriyor! Görme Engelliler İçin Voice Card Hizmeti!

Papara Mastercard, dünyada bir ilk olarak Thales ve BlindLook ile ortaklaşa oluşturulan yeni ürünü Voice Card'ı piyasaya sürdü.

Papara Dünyada İlki Gerçekleştiriyor! Görme Engelliler İçin Voice Card Hizmeti!

Kullanıcılar "Papara sesi duydu" sloganıyla karşımıza gelen Voice Card ile finansal işlemlerini hızlı, zahmetsiz ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Sağlanan bilgilere göre BlindLook ve Papara, Papara tarafından Mastercard ve dünyanın önde gelen dijital güvenlik teknolojileri sağlayıcısı Thales ile birlikte geliştirilen Voice Card kullanıcı arayüzü için birlikte çalışıyor.

Voice Card, Görme Engelli Müşterilerin İşlem Tutarını Duymasını Sağlar

Ses Kartı POS cihazına takıldığında kullanıcılar işlem tutarını mobil cihazlarından duyabilmektedir. Kart şifresi girildikten sonra işlem tamamlanır. Sonuç olarak kullanıcılar ödeme tutarlarından haberdar olarak işlemlerini güvenli bir şekilde tamamlayabilirler. Voice Card'ın diğer tüm kullanıcılar için olduğu gibi görme engelli veya POS sistemi kullanmakta güçlük çeken kişiler için de pratik olacağı iddia ediliyor.

Papara CEO'su Emre Kenci, "Papara, sektöründe lider bir firma. Herkes için daha hızlı, daha kolay, daha ucuz ve daha eğlenceli finansal ürünler üretmek için çalışıyoruz. Engelleri kaldırma, kuralları değiştirme ve özgürlüğü teşvik etme durumlarına ön plana çıkarmak istiyoruz. Bizce sektöründe üstün olan her şirketin topluma karşı yükümlülükleri vardır. Bunu geçen yıl BlindLook Markaları listesine katılarak ve BlindLook ile çalışarak gösterdik” dedi.

Emre Kenci, “Görme engelli tüketicilerimiz için ses teknolojisi kullanan Voice Card ile “Papara sesi duydu” diyerek bu yıl önemli bir atılım gerçekleştirdik. Dünyada bir ilk olan Voice Card, Mastercard ve Thales ortaklığının sonucudur. BlindLook aracılığıyla, bu rahatlığa ihtiyaç duyan herkese yardımcı olmayı umuyoruz. Finansal hizmet alma konusundaki eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımımızı sergileyen ürün ve hizmetlerimizle toplumsal faydaya güçlü bir vurgu yapmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

"Teknolojinin Ön Saflarında Yer Alıyoruz"

Mastercard Türkiye ve Azerbaycan Genel Müdürü Avşar Gürdal, "50 yılı aşkın süredir tüm ödemeleri daha hızlı, daha güvenli ve daha akıllı hale getirmek için teknolojinin ön saflarında yer alıyoruz. Küresel ağımız aracılığıyla insanları, şirketleri ve finansal kurumları birbirine bağlıyoruz” dedi.