Playstation 5 Güncelleme Alacak! Bulut Oyun Güncellemesi Yolda!

Son güncelleme ile PlayStation 5 müşterileri, bulut altyapısı üzerinden oyun akışı gerçekleştirebilecek. Elbette bundan sadece Premium aboneler etkilenir.

Playstation 5 Güncelleme Alacak! Bulut Oyun Güncellemesi Yolda!

PlayStation 5, alacağı yeni güncelleme ile Premium abonelerini memnun edecek bir yenilik sunacak. Stok konusunu ele alarak önümüzdeki dönemde satışlarını artırma kabiliyetine sahip olacaktır.

PlayStation 5'te Bulut Oyun Dönemi Başladı

Oyunları oynamak için indirme ihtiyacının ortadan kalkması 7.00 sürümünün en dikkat çeken yönü. Eskiden Project Cronus olarak bilinen bu yeni işlev sayesinde video oyunları artık bulut altyapısı üzerinden oynanabiliyor. Yalnızca PlayStation Plus Premium aboneleri bu işleve erişebilir. Discord ile tam bir entegrasyonun sağlanması da bir diğer özelliktir. Geçen yıl küçücük bir yatırım yapan Sony, iki yıl önce Discord ile çalışmaya başladı. 7.00 güncellemesinin beta testi önümüzdeki hafta başlayacak ve 8 Mart'ta son kullanıcıların erişimine açılacak.

PlayStation 5 Konsolu Dik Konumda Kullanılırsa Bozulabilir

Sony, PlayStation 5 oyun konsolunun hem yatay hem de dikey olarak kullanılabileceğini belirtse de uzmanlar dik olarak kullanılması cihazınıza zarar verebileceği için uyarıyor. Japon elektronik devi Sony'ye göre PlayStation 5 oyun konsolunun hem yatay hem de dikey olarak kullanılabileceği iddia edilse de çok sayıda blog yazarı ve donanım onarım uzmanı, PS5'in dikey olarak kullanılmasının arıza olasılığını önemli ölçüde artırdığı konusunda uyarıda bulunuyor.

Fransa'da bir donanım onarım işi yürütme konusunda on yıldan fazla deneyime sahip olan PlayStation topluluğu üyesi ve blog yazarı 68Logic, PlayStation 5'i dik kullanmanın zarar verebileceğini ve müşterilerle benzer durumlarla karşılaştığını iddia etti.

Kısa Devre Yapabilir

PS5'in sıvı metal soğutma sistemi dikey olarak kullanılırsa sızıntı yapabilir, bu da soğutma etkinliğini azaltabilir, konsolun diğer parçalarıyla temas edebilir veya sistemde kısa devre yapabilir. Fransa'daki özel onarım şirketi ILoveMyConsole'un sahibi Ben Montana'ya göre bu tür olaylar aslında oldukça yaygın. PS5 Digital Edition da dahil olmak üzere tüm PS5 modellerinin uzun süre dik bırakıldığında arızalanabileceğini iddia ediyor. Bazı PS5 sahipleri, Blu-ray sürücüsünün titreşimlerinin sorunu daha da kötüleştirebileceğini düşünüyor