Poco X5 Teknik ve Tasarım Özellikleri Sonunda Belli Oldu!

Poco X5 Pro'nun teknik özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı; ertesi hafta açıklanması gerekiyor.

Poco X5 Teknik ve Tasarım Özellikleri Sonunda Belli Oldu!

Önümüzdeki hafta içinde Poco, Poco X5 ve Poco X5 Pro modellerini içeren yeni serisini açıklayacak. Önemli akıllı telefon işlevlerinin daha önce çok sayıda görünümü olmuştur. Poco X5 Pro modelinin teknik detayları ile birlikte tasarım fotoğrafları da ortaya çıktı. Poco X5 Pro'nun teknik özellikleri nasıl olacak ve nasıl üretilecek? Gelin haberin detaylarını birlikte inceleyelim.

Poco X5 Pro'nun Teknik ve Tasarım Özellikler

6nm teknolojisini kullanan Snapdragon 778G işlemci, Poco X5 Pro'ya güç verecek. Bu çipte dört adet 1.9GHz Cortex-A55 çekirdeği, üç adet 2.2GHz Cortex-A78 çekirdeği ve bir adet 2.4GHz Cortex-A78 çekirdeği bulunuyor. Adreno 642L, grafik gereksinimlerini karşılar. 6,67 inçlik Full HD+ AMOLED ekrana ve 120 Hz yenileme hızına sahip olan Poco X5 Pro görücüye çıkacak. Akıllı telefonun arka panelinde 108 Megapiksel ana kamera, ultra geniş açılı lens ve makro lens bulunacak. Ön tarafta ise 16 Megapiksellik bir özçekim kamerası bekleniyor.

poco-x5.jpg

Poco X5 Pro'daki 5.000mAh pil, 67W hızlı şarj ile desteklenir. 256 GB dahili depolama ve 8 GB RAM bulunan akıllı telefonun çeşitli seçeneklere sahip olması bekleniyor. Akıllı telefon modeli, yine de, ikiz hoparlörler ve NFC özelliği içerecek. Bunlar, Poco X5 Pro'nun bariz teknik özelliklerinden birkaçı. Öğenin önümüzdeki hafta piyasaya sürüleceği kesin gün ve maliyeti bilinmiyor.

Redmi K60, Poco F5 Pro Olarak Her Yerde Satışa Sunulacak

Xiaomi'nin son dönemde satış rekorları kıran akıllı telefonları Poco markası altında uluslararası pazarda satışa sunulacak. Bunların arasında Poco F5 Pro, Poco X5 Pro ve Poco X5 5G var. Xiaomi'nin satış rekorları kıran yepyeni amiral gemisi serisi Redmi K60, yakında uluslararası pazarda satışa sunulacak. Redmi K60 yeni bir isim alacak ancak işletme, Çin'e özel Redmi K60 Pro varyantını koruyacak.

Xiaomi geçtiğimiz günlerde iki önemli seriyi piyasaya sürerek satış rekorları kırdı. Redmi K60 serisi, Redmi Note 12 serisinin bir saatte 350 bin satışına kıyasla beş dakikanın altında 300.000'den fazla kopya sattı. Bu cihazlar, Xiaomi tarafından uluslararası pazarda Poco serisi altında sunulacak. İçeridekilere göre Redmi K60 amiral gemisi, Poco F5 Pro olarak biliniyor. 6.67 inç AMOLED ekran, Snapdragon 8+ Gen 1 CPU, LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama, 64MP ana kamera, 5500mAh pil ve 67W hızlı şarj, Redmi K60 modelinde yer alıyor.