PUBG Mobile Dünya Şampiyonu bir Türk takımı

PUBG Mobil Dünya Şampiyonası sona erdi. Bir Türk takımı olan S2G ESports birinci oldu.

PUBG Mobile Dünya Şampiyonu bir Türk takımı

Rekabetin yüksek olduğu PUBG Mobile Dünya Şampiyonası’nda Türk takım S2G ESports birincilik ödülünü kaptı.

Son günlerde Türkiye’de gelişmeye ve büyümeye devam eden e-spor organizasyonunda ilk kez bir Türk takım birincilik elde etti. Türkiye’yi organizasyonda temsil eden S2G ESports takımı, Endonezya’nın Jakarta kentinde düzenlenen PUBG Mobile Dünya Şampiyonası’nda zafere ulaşan takım oldu ve toplamda yaklaşık 10 milyon TL ödül kazandı.

Kıyasıya rekabetin olduğu organizasyonda son ana kadar mücadele eden S2G ESports, toplamda 190 puan topladı. Böylece büyük finalleri ilk sırada bitirmeyi başardı. 2. sırada Nepal takımı DRS yer aldı. Onu takip eden ise Brezilya takımı A7 oldu.

pubg-mobile-dunya-sampiyonu-bir-turk-takimi-oldu.jpg

Türk takım, en yakın rakibine 32 puan fark atmayı başararak 400.000 doları elde etti. Grup aşamasında 1.600.000 TL kazandı. Ayrıca büyük finallere katılmayı hak ettiği için 375.000 TL daha kazandı. Böylece takım yaklaşık 10 milyon TL kadar bir gelir ile zaferini taçlandırdı.

Aynı zamanda organizasyona katılan yalnızca S2G ESports takımı yoktu. Türkiye temsilcisi Fire Flux Esports takımı da iyi bir başlangıç yaparak mücadeleye devam etti, ancak organizasyonun 2. gününde istediği sonuca ulaşamadı ve 15. sırada yer aldı. Grup aşamasında 1.600.000 TL ve büyük finallere katıldığı için 375.000 TL kazanan Fire Flux, elde ettiği 17.500 dolar ile toplamda yaklaşık 2.300.000 TL kazandı.

Son olarak, PUBG Mobile Dünya Şampiyonası organizasyonunun 2023 yılında Türkiye’de olacağını söyleyelim. Ülkemizde bu dev e-spor organizasyonu kasım ayından itibaren gerçekleşecek.