Sağlık Bakanlığı İşçi Alım Kura Sonuçları Belli Oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından bütçe görüşmeleri sonrası yeni dönem personel alımları gelmeye devam ediyor. Yapılan alımlar sonrasında 30 bine yakın personel aralık ayında yerleştirilerek göreve başladı. Yeni dönem için 11 bin işçi alımı da yapan sağlık bakanlığı başvurularını İŞKUR üzerinden almıştı. Yapılan başvurular sonrasında göreve başlamaya hak kazanan adaylar belli oldu.

Sağlık Bakanlığı İşçi Alım Kura Sonuçları Belli Oldu

Bakanlık tarafından belirlenen 11 bin 317 sürekli işçi alımı başvuruları geçtiğimiz günlerde alınmıştı bakanlık tarafından gerçekleştirilen bu alımlar noter huzurunda olmak üzere canlı yayınla yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını bunun sonucunda da asıl ve yedek adaylar için yerleştirme sonuçlarının "http://iscisonuc.saglik.gov.tr" bağlantı adresi üzerinden belirlendiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı 11 Bin 317 İşçi Alımı İçin Kura Çekimi Sonuçlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan kura çekimi sonrasında 11 bin 317 sürekli işçi personel alımı belirlendi. Yapılan alımlar sonrası göreve başlamaya hak kazanan adayların ilgili belgeleri tamamlaması halinde işe başlayacağı açıklandı.

Noter huzurunda gerçekleştirilen Youtube üzerinden canlı yayınla beraber yapılan kura çekimi tamamlandı. Kura çekimi sonrasında asıl ve yedek adayların yerleştirme sonuçları "http://iscisonuc.saglik.gov.tr" adresinden ilan edildi.

Bakan Koca tarafından yapılan sürekli işçi personel alımına ilişkin açıklamada şu sözlere yer verdi

"11 bin 317 sürekli işçi personel alımı noter huzurunda yapılan canlı yayınla kura çekimi dün tamamlandı. Buna bağlı olarak asıl ve yedek adaylar belirlendi. Adaylar tüm yerleştirme sonuçları 'http://iscisonuc.saglik.gov.tr' internet adresinden görebilecek. Hepimiz için hayırlısı olsun."

Sürekli İşçi Alımı İçin Branş Ve Kadro Dağılımı

Sürekli işçi personel alımı sonrası hangi kadrolarda alım yapıldığı da merak edilen sorular arasında yer alıyor. 11 bin 317 sürekli işçi alımı sonrasında Sağlık Bakanlığı bünyesine taşra teşkilatında çalışmak üzere 5 bin 80 temizlik görevlisi, 3 bin 559 güvenlik görevlisi, 791 klinik destek elemanı, 604 hasta karşılama ve yönlendirme görevlisi alındı.

Geri kalan kadroları da çeşitli tekniker kadroları için açan Sağlık Bakanlığı bünyesindeki hastanelere ikinci yarı sözleşmeli personel alımında bir alım daha yapacak.