Samsung Akıllı Saatler İçin microLED Ekranı Ticarileştiriyor!

Galaxy Watch'ın gelecekteki modelleri, Samsung'un üst düzey televizyonlarında kullandığı microLED teknolojisi ile donatılacak.

Samsung Akıllı Saatler İçin microLED Ekranı Ticarileştiriyor!

Bildiğiniz gibi en son Samsung Galaxy Watch modellerinde OLED ekranlar kullanılıyor. Diğer üreticiler de Samsung'tan akıllı saat OLED panelleri satın alabilir. Güney Kore'den yakın tarihli bir rapora göre işletme, akıllı saatler için MicroLED teknolojisini ticarileştirmeye başladı. Bu son teknoloji paneller gelecekteki Galaxy Saatlerde bulunacaktır.

Apple Watch için en büyük OLED panel üreticilerinden biri Samsung. Yaklaşan Apple Watch Ultra'nın bir MicroLED ekrana sahip olması bekleniyor. Apple eskisi kadar OLED panel sipariş etmeyecek olsa da Samsung Display, Apple'ın en büyük microLED panel tedarikçisi olmaya devam edecek. OLED'e göre MicroLED paneller, parlaklık, kontrast oranı ve renk üretimi açısından onlardan önemli ölçüde daha iyi performans gösterecek. Sağladığı avantajlar arasında güneş ışığında iyileştirilmiş görünürlük, daha fazla güç verimliliği ve daha uzun pil ömrü yer alır.

2022 yılının sonunda Samsung Display'in bu projeye özel olarak yeni bir ekip oluşturduğu biliniyor. Ekibin hedefi, bu teknolojinin yakında ticari olarak uygulanabilir hale gelmesidir. Şirket, bu yıl içinde geliştirme aşamasını tamamlamayı planlıyor. Apple, küresel akıllı saat pazarında %30'a yakın bir pazar payına sahipken, Samsung %10'luk bir paya sahip.

Samsung Yetkili Servisleri Tepki Topluyor

Türkiye'de milyonlarca müşterisi bulunan Samsung, izinli servisleri ile kullanıcıyı çileden çıkarıyor. Malını servise teslim edenler "kullanıcı hatası" iddiasında bulunarak işletmeden ücret talep etmektedirler. Samsung, çeşitli ürünleriyle dünya çapında çeşitli pazarlardaki müşterilere hizmet vermektedir. Yine de kullanıcılar, şirketi teknik desteği nedeniyle sert bir şekilde eleştiriyor. Samsung'un Türkiye'deki hizmetlerinde "kullanıcı hatası" yaygınlığı nedeniyle, gelen müşteriler taahhüt edilen ürünler için ödeme talep ediyor.

Forumlar ve diğer şikayet siteleri aracılığıyla Samsung yetkili servislerine giderek artan sayıda şikayet gönderilmektedir. Üründe herhangi bir kullanıcı hatası olmamasına rağmen, tipik olarak cep telefonu mağduru olan kullanıcılar, ücretlendirme için teknik yardımı suçluyorlar. Kısa bir süre önce kullanıcılardan biri, Samsung'un katlanabilir telefonlarıyla yaşadığı zorluklardan bahsetti. Tüketici, yetkili servisi ziyaret ettikten sonra Galaxy Z Flip 3 cep telefonunun ekranında aşınma ve soyulma olduğunu bildirdi.