TC Kimliğinizin Son Hanesine Göre 2500 TL Ödemenizi Hesabınızdan Çekin!

TC Kimliğine göre yatırılacak olan ödemeler dikkat çekiyor. Bu süreç zarfında 2500 TL'lik yardım kimlere verilecek? İşte gelen son açıklamalar ve 2023 yılında zamlanan yardım paraları...

TC Kimliğinizin Son Hanesine Göre 2500 TL Ödemenizi Hesabınızdan Çekin!

Ön lisans ve lisans öğrencilerine KYK'dan başvuru yapmaları halinde burs ve kredi ödemeleri sonuçlandıktan hemen sonra ödemeler nihayet gelmeye başladı. İşte yapılacak burs ödemelerine ilişkin tüm detaylar...

TC Kimlik Numarasının son hanesi baz alınarak yapılan ödemelere dair yeni detaylar gündeme geldi. Özellikle şehir dışında üniversite eğitimi için bulunan öğrencilerin maddi yönden zorluk çekmeleri sebebi ile paraların ne zaman hesaplara yatırılacağı araştırıldı. KYK burs ve kredi ödemelerinin 3 ay ödemesi yarın itibari ile hesaplara yatırılmaya başlıyor. Öğrencilerin T.C.'sine yapılacak ödemeler TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Bu kapsamda yapılacak ödemeler 6 Ocak ile 10 Ocak tarihleri arasında hesaplara aktarılmış olacak.

KYK Burs ve Kredileri Hangi Tarihte Yatırılacak?

KYK Burs ve Kredi Ödemeleri öğrencilere TC Kimlik numarasının son hanesi baz alınarak yatırılmaktadır. Ekim, Kasım ve Aralık dönemi için ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı ise araştırılan bir konu olurken açıklama yapıldı. Yapılan duyuru ile KYK 3 aylık ödemelerinin 6 Ocak 2023 tarihi ile 10 Ocak 2023 tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. KYK Burs kredi ödeme tarihleri şöyle:

  • T.C kimlik no sonu 0 olanlar – 6’sında
  • T.C. kimlik no sonu 2 olanlar – 7’sinde
  • T.C. kimlik no sonu 4 olanlar – 8’inde
  • T.C. kimlik no sonu 6 olanlar – 9’unda
  • T.C. kimlik no sonu 8 olanlar – 10’unda kredi veya burslarını alabilmektedir.

2023 KYK Kredi ya da Burs Ücreti Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen açıklama da KYK burs ve kredi ödemelerine zam yapıldığı açıklanmıştı. Gelen bu açıklama kapsamında:

”Üniversite öğrencilerinin kredi ve burs miktarlarını lisansta 1250, yüksek lisansta 2500, doktorada 3750 liraya yükselttik. ” şeklinde ifadelere yer verildi.