Türk İnşaat Firmaları İbreyi Kuzey Irak’a Çevirdi

Erbil Uluslararası Yapı, İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı, Türkiye'den 54 firmanın katılımıyla 13'üncü kez düzenlendi.

Türk İnşaat Firmaları İbreyi Kuzey Irak’a Çevirdi

Erbil Uluslararası Yapı, İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı, Türkiye'den 54 firmanın katılımıyla 13'üncü kez düzenlendi. Fuar ile Kuzey Irak'a yönelik inşaat ekipman ve malzemeleri ihracatında büyük artış kaydedilmesi hedefleniyor.

23-26 Mayıs'ta düzenlenen Erbil Yapı Fuarı (Erbil Build Expo)-Erbil Uluslararası Yapı, İnşaat ve Belediye Ekipmanları Fuarı, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani tarafından açıldı. Fuarla eş zamanlı gerçekleşen konferansta konuşan Barzani, ülkenin ileriye yönelik yatırım ve yeniden yapılanma hedeflerinin özellikle inşaat firmaları için çok büyük ticaret potansiyeli sunduğunu belirtti. Ayrıca fuar açılışına Türkiye Erbil Başkonsolosu Memet Mevlüt Yakut da katılarak Türk inşaat firmalarının bölgedeki başarılarını tebrik etti.

20 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ AĞIRLANDI

Pyramids Grup Fuarcılık'ın ana organizatörlüğünde gerçekleşen Erbil Yapı Fuarı'na 13 ülkeden 408 katılımcı marka yerini aldı. Fuar kapsamında Irak'tan ve çevre ülkelerden 20 binin üzerinde ziyaretçi ağırlandı. Fuar, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin yanı sıra, Irak Ticaret Bakanlığı, Irak İmar ve İskân Bakanlığı, Elektrik Bakanlığı, Planlama Bakanlığı ve ilgili tüm kurum ve ticaret odalarının destek ve iş birliği ile gerçekleşti.

Fuarda Türk firmaları ile devlet kurumları ve ilgili iştirak şirketleri arasında yoğun ikili görüşmeler gerçekleşti. Görüşmelerin akabinde Türk firmalarının bölgede inşaat ve yapı projelerinin büyük bir paydaşı olması hedefleniyor.

Türk İnşaat Firmaları İbreyi Kuzey Irak’a Çevirdi

Türk İnşaat Firmaları İbreyi Kuzey Irak’a Çevirdi