Volkswagen CES 2023'te Yeni Bir Elektrikli Aracı Tanıtacak!

Volkswagen, son zamanlarda birçok otomobil üreticisinin elektrikli versiyonlarını sergilediği CES'te yeni aracını sergileyecek.

Volkswagen CES 2023'te Yeni Bir Elektrikli Aracı Tanıtacak!

Ocak ayında ABD'de düzenlenen yıllık Tüketici Elektroniği Fuarı, son zamanlarda büyük otomobil üreticilerinin elektrikli araçlarını tanıttığı bir mekan olarak ün kazandı. Alman otomobil üreticisi Volkswagen, yeni elektrikli aracını Ocak ayının ilk haftasında Las Vegas'ta düzenlenecek CES 2023'te bizlere tanıtacak. Firmanın geçen yıl haziran ayında fotoğraflarını paylaştığı ID adlı firmanın ilk elektrikli otomobili, hakkında bilgi eksikliği olmasına rağmen Volkswagen amblemi ile tanıtılıyor.

Volkswagen ID 7

Volkswagen etiketi altındaki ilk elektrikli sedan, Volkswagen ID model adını alacak. Muhtemelen 7 olacak. Volkswagen, ID ailesinin son üyesi. Geçen yılın haziran ayında bize AERO model konsept modelini göstermişti. Volkswagen Binek Araç CEO'su Ralf Brandstätter, araçla ilgili detayları tanıtırken yeni modelin duygu uyandıran inanılmaz aerodinamik bir görünüme sahip olduğuna dikkat çekti. Brandstätter "Accelerate planımızın bir parçası olarak ürün serimizin elektriğe geçişinde son hızla ilerliyoruz. Bu model, ID.4'ten sonra ABD, Çin ve Avrupa için dünya çapındaki bir sonraki aracımız olacak” dedi.

wdfsglngweuikjz0soxsva.webp

52 Türk Teknoloji Girişimcisi Yer Alıyor

Sürtünme katsayısı 0.23 olan 5 metre uzunluğundaki eğimli coupe tipi otomobilin MEB platformu üzerinde yükselecek tek özelliği. 77 kWh lityum iyon bataryaya sahip olan Volkswagen aracı, 620 kilometreye (WLTP) kadar menzile sahip. 5-8 Ocak 2023 tarihleri arasında ABD'nin Las Vegas kentinde gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023'te, Türk teknoloji girişimcileri için İstanbul Pavilyonu da yer alacak. Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başkanlığında faaliyet gösteren Las Vegas'ta uluslararası pazarlara açılmak isteyen 52 Türk teknoloji girişimcisi yer alacak.

İSTKA EUREKA Park Fuar Alanı'nda ortaya çıkacak ve tüketici elektroniği sektöründe son teknoloji ürünü, EUREKA Park gereksinimlerini karşılayan Türk girişimcileri, yaklaşık 260 metrekare büyüklüğündeki İstanbul Pavilyonu'nda sergileyecek. 174 ülkeden teknolojik işletmelerin yer alacağı etkinlikte Türk startup'lar bizlerle buluşacak.