Yeni Evim Konut Projesindeki Krediyi Kullanamadıysanız İşte Bankalardan Yeni Kampanya!

Yeni evim konut projesinden faydalanamayanlar için fırsatlar bitmiyor. Konut kredisinde vatandaşlara yüzde kaç faiz oranı ile teklif sunulacak merak ediliyordu. 2023 yılında faizler güncellendi ve konut kredisine dair detaylar aktarıldı.

Yeni Evim Konut Projesindeki Krediyi Kullanamadıysanız İşte Bankalardan Yeni Kampanya!

Konut kredisindeki son dakika gelişmelerine ilişkin bilgiler veriliyor. Öyle ki konut kredisi çekme planınız var ise düşük faizli teklifler sunan bankaları incelemeniz öneriliyor.

Türkiye'deki konut fiyatları her geçen gün artarken vatandaşlar da ev sahibi olmakta zorlanıyor. Artan konut fiyatlarına dur demek isteyen devlet yeni kredi destek paketlerini açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Yeni Evim Konut kampanyası için kredi faiz oranlarının %0.69 olduğu açıklandı. Kredi ödemeleri için 15 yıl vade seçeneği sunulurken vatandaşlar da konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Konut kredisi ödemeleri için musluklar açıldı. İşte Yeni Evim Konut kredisi kampanya detayları…

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI AÇIKLANDI


2023 yılında konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar devlet tarafından sunulan Kredi kampanyasından yararlanabiliyor. Bankalar tarafından verilen konut kredisi faiz oranları yeni yılda güncellendi. Orta gelir grubunda yer alan kişilerin ev sahibi olması için sunulan faiz oranları şu şekildedir:

  • Vakıfbank SarıPanjur Konut Kredisi: %1,29
  • Türkiye İş Bankası Ev Kredisi: %2,05
  • Akbank Konut Kredisi: %1,99
  • Halkbank Hesaplı Evim Konut Kredisi: %1,20
  • HSBC Çevre Dostu Konut Kredisi: %1,99
  • ING Bank Konut Kredisi: %1,44

KAMU BANKALARI FAİZ ORANLARI NE KADAR?


Türkiye'de faaliyet gösteren 3 kamu bankası bulunuyor. Devlet destekli konut kredilerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar kamu bankalarını tercih ederken faiz oranları hakkında araştırmalarda hız kazandı. Bankalar tarafından sunulan avantajlı faiz oranlarından yararlanmak isteyen vatandaşlar Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank 1. el konut kredisine yöneliyor.


Vakıfbank tarafından sunulan SarıPanjur konut kredisi kapsamında sıfır konutlarda geçerli olan %1.20 faiz oranı ve 120 ay vade seçeneği vatandaşların dikkatinde yer alıyor.
Halkbank Hesaplı Evim konut kredisi için 1. el konutlarda yüzde 1.20 ikinci el konutlarda ise %1.29 oranında faiz imkanı sunuyor.


Ziraat Bankası ise konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar için %1.36 faiz oranıyla Kredi imkanı sunuyor.