Akşehir'de aniden patlayan tablet alev topuna dönüştü

Akşehir ilçesinde bir teknik serviste tamir edilen tablet, aniden patlayarak alev topuna dönüştü. Olay, iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Akşehir'de aniden patlayan tablet alev topuna dönüştü

Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan bir elektronik teknik servis, korkutucu bir anı yaşadı. Teknik servis sahibi Aytekin Kaplan, bir müşteriye ait tabletin onarımını gerçekleştirirken, tabletin bataryası aniden patlayarak alev aldı. Olayın şiddeti iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Aytekin Kaplan, patlama anında tableti elinden atarak hızla tepki verdi ve yanma riskini en aza indirmek için tabletin dükkanın dışına taşınmasını sağladı. İş yerinde yaşanan bu tehlikeli anlar, güvenlik kamerası kayıtlarına anbean yansıdı.

Kaplan, olay sonrasında yaptığı açıklamada, tabletin ekran değişimi sırasında bataryanın patladığını ve alev aldığını belirtti. Şans eseri, patlama sırasında kimsenin yaralanmadığını ve yangının büyümeden kontrol altına alındığını ifade etti. Orijinal şarj aleti kullanmanın önemine vurgu yaparak, ucuz ve amperi yüksek şarj aletlerinin batarya sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

Bu tür olayların evde yaşanması halinde daha büyük felaketlere yol açabileceğini vurgulayan Kaplan, tablet ve cep telefonu kullanıcılarına dikkatli olmaları ve marka ürünler ile orijinal şarj aletlerini tercih etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.