Başkanlar 2024 Konya Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası açıklamalarda bulundu.

Başkanlar 2024 Konya Yerel Seçim Sonuçlarını Değerlendirdi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonrası yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının hayırlar getirmesini temenni ederek, "Konyalılar bize Büyükşehir'de ve ilçelerimizde Konya'yı yeniden yönetmek için 5 yıllık bir ruhsat daha verdi. Konya'yı daha güzel yarınlara hazırlamak için gayret içerisinde olacağız" dedi.

Başkan Altay, seçim sonuçlarını AK Parti Konya Milletvekilleri ve diğer siyasi temsilcilerle birlikte AK Parti Konya İl Başkanlığı'nda takip etti. Sonuçların netleşmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nde yaptığı konuşmayı canlı yayından takip ettiler.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, açıklamalarında milli iradenin sandıkta tecelli ettiğini ifade ederek, "Seçilen tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bir dönemi yeniden başlatıyoruz. Göreve yeni gelen kardeşlerimiz de devraldıkları bayrakları daha yükseğe taşımak için ellerinden gelen gayreti gösterecekler." diye konuştu.

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, milli iradeye saygı duyduklarını belirterek, Cumhur İttifakı'nın adayı olan Uğur İbrahim Altay ve ilçe belediye başkanlarını tebrik etti.

Uğur İbrahim Altay, seçim sonuçlarının hayırlar getirmesini temenni ederek, "Bu maratonda çok yoğun bir gayret gösterdik. Gittiğimiz her yerde Konyalılardan sevgi gördük, muhabbet gördük, destek gördük. Tüm Konyalılara seçim sürecinde bize gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediye Başkanı Hasan Kılca, seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaparak, "Her sokağında, her karışında bir ve beraber olduğumuz; aşkımız, sevdamız Karatay'ımıza hizmet etme fırsatını bizlere yeniden veren her bir vatandaşıma gönülden şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, seçim sonuçlarıyla ilgili mesajında, "Yatırımlarla altyapıyı güçlendirdik, Meram'ı tesislerle zenginleştirdik, güzelliğine güzellik katacak çalışmaları hayata geçirdik. Hemşehrilerimizin desteğiyle bir kez daha belediye başkanlığı görevine seçilmekten onur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, seçim zaferinin ardından "Cumhur İttifakı adayı olarak seçim yarışına katıldık ve milletimizin teveccühleri ile yeniden seçilerek milletimizin yeniden hizmetkarı olduk." dedi.