Konya'da ruhsatsız silah operasyonu

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde düzenlenen "Mercek Operasyonları" kapsamında 66 ilde ruhsatsız silah taşıyan 715 şüpheliyi gözaltına aldıklarını ve büyük miktarda silah ele geçirildiğini açıkladı.

Konya'da ruhsatsız silah operasyonu

Türkiye genelinde düzenlenen "Mercek Operasyonları," özellikle Konya ilinde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik büyük bir başarı elde etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Konya'da gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 25 tabanca ele geçirilirken, 29 şüpheli silah kaçakçısı gözaltına alındı.

Konya, bu operasyonların en fazla silahın ele geçirildiği illerden biri oldu. Operasyonlar, şehirdeki ruhsatsız silah taşıyıcıları ve silah kaçakçılarının faaliyetlerine karşı sert bir mücadele yürütüldüğünü gösteriyor. İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin işbirliği ile gerçekleştirilen operasyonlar, bu tehlikeli suç örgütlerine karşı büyük bir darbe oldu.

silah-operasyon.jpg

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada, 66 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen "Mercek Operasyonları" kapsamında; 526 ruhsatsız tabanca, 35 kurusıkı tabanca, 10 uzun namlulu tüfek, 58 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiğini belirterek 715 şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul'da 116 tabanca 2 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 149 şüpheli şahıs gözaltına alındı. İzmir'de 33 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 46 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adana'da 25 tabanca ele geçirildi. 38 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Konya'da 25 tabanca ele geçirildi. 29 şüpheli silah kaçakçısı gözaltına alındı. Bursa'da 24 tabanca ele geçirildi. 29 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Mersin'de 24 tabanca ele geçirildi. 27 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Gaziantep'te 23 tabanca ele geçirildi. 29 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Samsun'da 21 tabanca ele geçirildi. 26 şüpheli şahıs gözaltına alındı.