Konyalı gazeteciler İsrail'i lanetledi

Konya Gazeteciler Cemiyeti, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi

Konyalı gazeteciler İsrail'i lanetledi

Konya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı bir araya gelerek sert bir tepki gösterdi. Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir, cuma namazının ardından Mevlana Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında, İsrail'in kundaktaki bebeklerden yaşlılara kadar tüm sivillere yönelik saldırılarını kınadı.

Özdemir, uluslararası camianın bu saldırılara sessiz kaldığına vurgu yaparak, "İsrail ve destekçileri, masum Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarına devam ederken, bizler medya aracılığıyla Filistin halkının sesi olmaya çalışıyoruz. Şehrimizde, ülkemizde ve dünyada yükselen tepkileri, insani ve vicdani bir sorumlulukla gündeme taşıyoruz. Konya basını olarak, bu anlayışla yayınlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak toplandıklarını ifade eden Özdemir, tepkilerin etkili olabilmesi ve hukuk tanımayan İsrail'e karşı durulabilmesi adına birlikte hareket etmeye karar verdiklerini belirtti. Özdemir, Konya basınının mazlumların yanında olmaya devam edeceğini ve medya mensuplarının görevini yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.