Konya'nın meşhur mahallesine dev uyuşturucu baskını

Konya'da Özel Harekat destekli gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda çok sayıda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Karatay ilçesinde gerçekleşen özel harekat destekli operasyonda büyük bir başarı elde etti. Operasyon, uyuşturucu ticareti yapıldığı belirlenen bir mahallede 60 ekip, 2 narkotik dedektör köpeği ve toplam 250 personelin katılımıyla gerçekleştirildi.

Mahallenin tüm giriş ve çıkışları tutularak düzenlenen operasyonda, Özel Harekat polisleri eşliğinde 14 adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Narkotik köpekleriyle detaylı aramalar sonucunda, büyük miktarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi.

Aramalarda toplamda 5 bin 500 adet uyuşturucu hap, 2 parça metamfetamin, 3 parça eroin, bir miktar esrar, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı tüfek ve çok sayıda mermi bulundu.

Operasyon kapsamında "uyuşturucu madde ticareti" suçundan 3 şüpheli gözaltına alındı.

Konya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları açıklamada, uyuşturucu satıcılarıyla mücadelede kararlılıkla devam edeceklerini ve operasyonların kökten kurutulana kadar aralıksız devam edeceğini belirttiler.