Konyaspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, çoğunluk sağlanamayınca ertelendi

Konyaspor Olağanüstü Genel Kurulu ertelendi, 27 Kasım'da ise çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleşecek

Konyaspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, çoğunluk sağlanamayınca ertelendi

Konyaspor Kulübü, düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında yeterli çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 27 Kasım Pazartesi gününe ertelendi. Kent merkezindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, minimum 430 delegenin katılması gereken genel kurula sadece 89 kişi katıldı.

Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen, aynı otelde düzenlediği basın toplantısında, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için genel kurulun bir hafta sonraya ertelendiğini belirtti. Özgökçen, kulübe katkı sağlamak için çalıştıklarını ve Konyaspor'un kendileri ve kent için vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı.

Toplantıda, taraftarın istifa söylemlerinin arttığı bir dönemde, sportif başarı ve başarısızlığın da etkisiyle genel kurul kararı alındığını ifade eden Özgökçen, kulübün borcuna dair bilgiler de paylaştı. Ağustos ayındaki borcun 634 milyon lira olarak açıklandığını belirten Özgökçen, "Konyaspor'un borcu 50 lira da olsa Konyaspor bizimdir, 1,5 milyon lira da olsa Konyaspor bizimdir. Korumak zorundayız" dedi.

Başkan Özgökçen, başkanlık görevini hemen devretmek istediklerini ancak bu mümkün olmadığını ifade ederek, gelecek yönetimle ilgili çabalarının devam edeceğini söyledi.

27 Kasım'da yapılacak olan 2. olağanüstü genel kurulda, çoğunluğa bakılmaksızın yeni başkanın seçileceği belirtildi. Özgökçen, başkan adaylarının çıkışının az olmasını, yıpratıcı eleştirilere maruz kalmaktan kaynaklandığını dile getirerek, "20 milyon Euro borç, bugün Konya için çok yüksek bir rakam değil. Ama insanlar bu rakamdan kaçtığı için değil, yıpranma, Konyaspor'a gönül veren insanların bu işten dolayı zedelenme korkusundan dolayı çok da fazla talipli olmadığını 2,5-3 yıl içinde gözlemledik" diye konuştu.