Konyaspor, Süper Lig'de Trabzonspor'a 3-1 mağlup oldu!

Konyaspor, Süper Lig'in 32. haftasında sahasında Trabzonspor'a 3-1 yenilerek ligde kalma umutlarını zora soktu.

Konyaspor, Süper Lig'de Trabzonspor'a 3-1 mağlup oldu!

Anadolu Kartalı, rakiplerinin puan kaybettiği haftada mağlup olarak avantajı kaçırdı. Steven Nzonzi, Konyaspor'un tek golünü kaydetti.

Mücadele, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı'nda gerçekleşti. İlk yarıda dengeyi koruyan ancak etkili pozisyonlar bulmakta zorlanan her iki takımdan Trabzonspor, 18. dakikada Trezeguet'nin golüyle öne geçti. Konyaspor, geriye düştükten sonra oyunu domine etmeye çalışsa da istediği fırsatları bulamadı ve devreyi 1-0 geride tamamladı.

İkinci yarıda gergin bir mücadele yaşandı. 59. dakikada Trabzonspor, Meunier'in penaltı golüyle farkı 2'ye çıkardı. Konyaspor, 79. dakikada Steven Nzonzi ile farkı bire indirse de, Trabzonspor maçın son anlarında bir gol daha buldu ve sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Konyaspor, ligde kalma mücadelesinde önemli bir maçı kaybederek 33 puanda kaldı. Öte yandan Trabzonspor, puanını 52'ye çıkararak üst sıralardaki yerini sağlamlaştırdı.

Konyaspor, Kasımpaşa deplasmanına konuk olacakken, Trabzonspor evinde Sivasspor'u ağırlayacak.

Konyaspor'un dört maçlık yenilmezlik serisi Trabzonspor karşısında son buldu. Yeşil-beyazlı ekip, ligde kalma adına önemli bir fırsatı kaçırdı.