Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi'nin temeli atıldı

Selçuklu İlçe Belediyesi, Türkiye'nin en kapsamlı Güzel Sanatlar Lisesi'ni Konya'ya kazandırmak amacıyla temel atma töreni düzenledi.

Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi'nin temeli atıldı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yaptığı açıklamada, Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde eğitime yapılan devasa yatırımlara bir yenisini daha eklediklerini belirterek, Selçuklu'yu eğitimin, kültürün, sanatın ve sporun merkezi konumuna getirme hedefiyle çalıştıklarını ifade etti. Pekyatırmacı, "Gelişmiş bir toplum olmamız için iyi eğitimli olmanın yanında aynı zamanda kültürel ve sanatsal alanlarda da iddialı olmamız gerekiyor" dedi.

Selçuklu Belediyesi'nin eğitim alanındaki çalışmalarını anlatan Pekyatırmacı, Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi, Gelişim ve Teknoloji Akademisi, Şehit Erkan Kurşun İlkokulu gibi projeleri hayata geçirdiklerini ve bu çerçevede bir Güzel Sanatlar Lisesi'nin temelini attıklarını vurguladı.

Toplam maliyeti 237 milyon TL olan Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi'nin 10 bin 885 metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Pekyatırmacı, lisenin 16 kültür dersliği, 7 müzik dersliği, 11 atölyesi, 34 bireysel çalışma odası, 2 laboratuvarı, 450 kişilik konferans salonu, kütüphanesi, müzesi, sergi alanı, fuaye alanı, çok amaçlı salonu ve kantini ile Türkiye'ye örnek olacak bir proje niteliğinde olduğunu ifade etti. Okulun tamamlanmasıyla öğrencilerin 4 yıl boyunca hem akademik hem kültürel anlamda yoğun sanat programlarıyla eğitim alacaklarını söyleyen Pekyatırmacı, buradan yetişen gençlerin Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına büyük katkılarda bulunacaklarını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Selçuklu Güzel Sanatlar Lisesi'nin Konya modeli belediyecilik anlayışıyla şehre değer katacağını ve gençlerin eğitimine önemli bir katkı sağlayacağını ifade etti. Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'ya ve emeği geçenlere teşekkür ederek, şehirleri imar ederken neslin ihyası için çalıştıklarını vurguladı.

Konya Valisi Vahdettin Özkan da konuşmasında, eğitim yatırımlarının gençlerin güçlenmesi ve güçlü toplum oluşturulması açısından önemli olduğunu belirtti. Selçuklu Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetlerin şehir ve insanlar için kıymetli olduğunu ifade eden Özkan, temel atılan Güzel Sanatlar Lisesi'nin şehre hayırlı olmasını diledi.